The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 27/06/2012

Android Re-Enactment (2011)

Android Re-Enactment (2011)

Darryl Shaw
Jeff Sinasac, Adam Buller, Sarah Silverthorne, Sam Bornstein, Melissa Cline, Todd Thomas Dark, William Poulin, Elena Seepe, Dana Tartau, Dean Tedesco
Zie meer details
Het hoofdpersonage van deze film is Ermus Daglek, een getalenteerde wetenschapper die gekend is als een autoriteit wanneer het gaat om genetisch gemanipuleerde organische androids.
Zijn nieuwste telg, de PX-50, is zijn meest geavanceerde model ooit. Meer nog, met het blote oog is nog moeilijk een onderscheid te maken tussen de android en het gewone menselijke ras. Van de commerciële kant om zijn uitvindingen onder het grote publiek te brengen heeft Ermus echter weinig kaas gegeten. De androids beschouwt hij namelijk meer als zijn persoonlijk speelgoed, de centen die er eventueel mee te verdienen vallen zijn van minder groot belang. Het creatieve aspect in het ontwikkelen van technologische vernuftigheden is voor hem een uitlaatklep om enkele sluimerende trauma’s mee te verwerken, want hij sleept al meer dan tien jaar een onverwerkt liefdestrauma met zich mee.

Jaren geleden werd hij vernederd voor de ogen van zijn grote liefde Candy door zijn liefdesrivaal Trace. Diezelfde avond begon dat duo daarenboven nog een relatie wat het ego van Ermus een flink deuk gegeven heeft, eentje waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds mee worstelt. Ermus acht de tijd echter rijp voor enig eerherstel! Met behulp van de wetenschap, en dus zijn hoogtechnologische androids, sleutelt hij mechanische versies van Candy en Trace in elkaar om zo die bewuste avond te kunnen simuleren. Hij doet dit keer op keer tot Candy eindelijk voor zijn charmes zou gevallen zijn. Wanneer echter één van de androids uit de simulatie weet te ontsnappen en zich in de echte wereld gaat begeven, is de grens tussen fictie en werkelijkheid flinterdun geworden. Het droombeeld is doorspat en dreigt te veranderen in een chaotische nachtmerrie.

Met Android Re-Enactment levert Darryl Shaw ons een low-budget horror / sci-fi debuutfilm af waar de nodige portie donkere humor in verwerkt werd. De man had de teugels strak in handen en was niet enkel verantwoordelijk voor het verhaal, hij nam ook de taak van regisseur op zich. Het gebroken hart thema is een goed gekozen invalshoek en het laat ons als kijker toe de handelingen van Ermus in het juiste daglicht te stellen. Het duurt niet lang vooraleer je zijn handelingen normaal begint te vinden en door de vele simulaties die getoond worden ga je op den duur ook echt sympathie voelen voor dit hoofdpersonage. Hoewel hij keer op keer geconfronteerd wordt met afwijzing en vernedering, vindt Ermus toch telkens opnieuw de moed om door te gaan en de nodige aanpassingen te doen aan zijn androids om zo een andere simulatie door te laten gaan. De oplossingen die hij voor zijn problemen weet aan te brengen zijn en blijven boeiend en zorgen ervoor dat je de simulaties helemaal niet als herkauwd gaan aanvoelen.

Ermus wordt vertolkt door Jeff Sinasac die heel naturel en matuur zijn personage vertolkt. Hij wordt geflankeerd door Sarah Silverthorne die de rol van Candy voor haar rekening neemt. Hoewel die laatste een aanzienlijk stuk screentime krijgt blijven haar acteerprestaties toch niet meteen hangen. De aartsrivaal Trace blijft echter wel lang nazinderen! Acteur Adam Buller’s stem en vooral zijn lach zullen mij nog enige tijd bijblijven, ook al bedoel ik dit hier niet in de positieve zin.

Darryl Shaw is een doorwinterde genre-fan die me wel kon entertainen met zijn Android Re-Enactment. Ik zie deze prent dan ook vooral als zijn persoonlijke knipoog naar old school sci-fi films. Voor een debuutfilm kan deze er dan ook mee door. Er zijn natuurlijk wel enkele schoonheidsfoutjes op merken, maar die kan ik helaas in deze review niet zomaar toelichten zonder een gedeelte van het verhaal prijs te geven. Maar laat je door deze commentaar vooral niet afschrikken om de film te bekijken, retro sci-fi anno 2012 kicks (a little) ass!
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...