Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.22/10/2012

Christine (1983)

Christine (1983)

John Carpenter
Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Robert Prosky, Harry Dean Stanton, Christine Belford, Roberts Blossom, William Ostrander, David Spielberg, Malcolm Danare, Steven...
Zie meer details
Arnie Cunningham (Keith Gordon) is een puisterige en verlegen jongeman die het, met die karakteristieken, op school zeker niet makkelijk heeft.
Zijn geluk lijkt te keren als hij plots Christine ontdekt, een Plymouth Fury uit 1958 die weliswaar rijp is voor de schroothoop. Ondanks de tegenkanting van zijn enige vriend Dennis Guilder (John Stockwell), een populaire atleet op school, besluit Arnie toch de wagen te kopen. Terwijl Cunningham uren en uren aan de wagen sleutelt om die terug naar haar originele schoonheid te brengen, merkt zijn omgeving dat de wagen niet het enige is dat een transformatie ondergaat. Eerst en vooral lijkt het alsof Arnie zelfzekerder wordt wat hem zijn eerste liefje oplevert, de mooie Leigh Cabot (Alexandra Paul), maar al snel ontwikkelt hij ook een zekere arrogantie die niet bij hem past. Dennis en Leigh komen er achter dat ook de vorige eigenaar van de wagen volledig door Christine werd ingepalmd en onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwam. Samen besluiten ze dat, als ze Arnie willen redden, Christine vernietigt moet worden maar de wagen blijkt over een eigen willetje te beschikken.

Oh mooie Christine, wat heb ik vele uren met jou doorgebracht tijdens mijn jeugd. Onder de deskundige leiding van John Carpenter werd dit verhaal omgetoverd tot een spannende film waarin ik telkens een soort van onmiskenbare charme opmerk bij het bekijken ervan. Jammer genoeg werden een aantal personages weggelaten of aangepast en kwamen niet alle sub-plots aan bod, maar regisseur Carpenter weet met zijn klasse dit allemaal moeiteloos te omzeilen. Keith Gordon steelt de show als Arnie Cunningham, een rol die hem echt op het lijf geschreven is. John Stockwell speelt daarentegen niet echt de pannen van het dak, maar samen met Alexandra Paul vormen ze een fantastisch trio die de film waardig weet te dragen. De effecten zijn bovendien knap in beeld gebracht en dit alles maakt van Christine niet alleen een aanrader maar ook een blijvertje!

 


Zowel Keith Gordon als John Stockwell wisten na Christine niet echt noemenswaardige acteerprestaties af te leveren, maar als regisseur zetten beide heren wel al wat mooie dingen op hun palmares. Gordon nam de regie voor verschillende afleveringen van Dexter en House M.D. voor zijn rekening en Stockwell regisseerde episodes van The L Word en de horrorfilm Turistas uit 2006 die best wel gesmaakt werd!

Volgens de producers was Kevin Bacon de geknipte persoon om het personage van Arnie te vertolken, maar die koos uiteindelijk voor het script van Footloose.

Brooke Shields kreeg als eerste de rol van Leigh Cabot aangeboden.

De populariteit van King was in de jaren '80 zo immens groot dat de productie van Christine al begon vooraleer het boek uitgebracht werd!

Via verschillende hydraulische pompen werd de regenererende kracht van Christine opgewekt.

Carpenter en de producers besloten om opzettelijk woorden als 'fuck' in de film te verwerken om zo een R rating te verkrijgen. Ze waren er namelijk van overtuigd dat, als een verfilming van King een PG-13 rating zou krijgen, bijna niemand richting bioscoop zou trekken.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...