Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.30/07/2012

Cujo (1983)

Cujo (1983)

Lewis Teague
Dee Wallace, Danny Pintauro, Daniel Hugh Kelly, Christopher Stone, Ed Lauter, Kaiulani Lee, Billy Jayne, Mills Watson, Sandy Ward, Jerry Hardin, Merritt Olsen, Arthur...
Zie meer details
Nadat Vic Trenton (Daniel Hugh Kelly) te weten komt dat zijn vrouw Donna (Dee Wallace) hem bedrogen heeft, staat hun huwelijk op springen.
Net in die periode wordt hun zoon Tad (Danny Pintauro) vriendjes met de lieve en negentig kilogram zware Sint-Bernard hond van hun automonteur. Wanneer Cujo gebeten wordt door een vleermuis transformeert hij echter in een hondsdolle duivelsgezant en net op het moment dat Vic op zakenreis is, komen Donna en Tad voor hun huis in de auto vast te zitten waar Cujo hen zonder ophouden belaagt.

Een van de meest bekende verfilmingen van King waardoor enkelen een ander beeld kregen van deze grote honden. Bij de release prezen critici het hoge niveau van spanning en de vertolking van de kleine Danny Pintauro. Al was er één journalist die ervan overtuigd was dat de jongen helemaal niet acteerde maar echt als de dood was voor de hond. Tot op de dag van vandaag blijft dit een goeie film die zeker het bekijken waard is!Om de aanvallen van de hond uit te lokken, werd de wagen gevuld met de favoriete speeltjes van de vijf Sint-Bernards die gebruikt werden voor de film.

Het schuim rondom de bek van de honden werd gemaakt uit eiwit en suiker.

King zegt dat Cujo een van de meest geslaagde scare-scenes heeft van alle verfilmingen van zijn werk. Hij doelt op het shot waarin we Cujo voor het eerst zien springen naar het raam van de passagiersdeur.

Spoiler:
In het boek weet Donna de hond uiteindelijk te doden, maar is het te laat om haar zoon nog te redden aangezien hij sterft door de hitte in de wagen. In de film blijft de jongen leven nadat Donna hem reanimeert.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...