Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.06/08/2012

Dolores Claiborne (1995)

Dolores Claiborne (1995)

Taylor Hackford
Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Judy Parfitt, Christopher Plummer, David Strathairn, Eric Bogosian, John C. Reilly, Ellen Muth, Bob Gunton, Roy Cooper, Wayne Robson, Ruth...
Zie meer details
Journaliste Selena St. George (Jennifer Jason Leigh) keert terug naar haar geboortestad Maine na het lezen van een krantenknipsel waarin staat dat haar moeder, Dolores Claiborne (Kathy Bates), beschuldigd wordt van moord op haar werkgeefster Vera Donovan.
Moeder en dochter hebben al meer dan tien jaar niet met elkaar gesproken aangezien Selena vermoedens heeft dat Dolores jaren geleden haar vader Joe (David Strathairn) vermoord heeft. Ook detective John Mackey (Christopher Plummer), de inspecteur in de zaak van het verdachte overlijden van haar pa, deelt die mening en wil haar kost wat kost deze keer levenslang laten opsluiten.

Dit is allerminst een horrorfilm dan wel een ijzersterk drama! Aan de hand van ontelbare flashbacks, die enorm mooi en continu op een andere manier in beeld worden gebracht, komen we te weten hoe de moeder-dochter-vader relatie echt was. Hoe Selena's vader losse handjes had, hoe hij uiteindelijk aan zijn einde kwam en wat er nu echt gebeurde met Vera Donovan. Prachtige vertolkingen van de ganse cast maken dit tot een pareltje, het kleurenpallet van de film is bovendien adembenemend!
 


Een brand op de set zorgde voor een schade van ruim 1 miljoen dollar.

Tijdens het filmen van een scène op een overzetboot tussen Kathy Bates en Jennifer Jason Leigh, werd deze laatste zeeziek. Een studente van de lokale middelbare school werd uit de les gehaald om als stand-in te fungeren.

Stephen King schreef het boek met Kathy Bates in gedachten nadat hij haar had ontmoet op de set van Misery.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...