Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.02/07/2012

Firestarter (1984)

Firestarter (1984)

Mark L. Lester
David Keith, Drew Barrymore, Freddie Jones, Heather Locklear, Martin Sheen, George C. Scott, Art Carney, Louise Fletcher, Moses Gunn, Antonio Fargas, Drew Snyder, Curtis...
Zie meer details
Charlie McGee (Drew Barrymore) is een meisje met pyrokinetische krachten. Haar ouders Andy (David Keith) en Vicky (Heather Locklear) namen voor haar geboorte vrijwillig deel aan een experiment van The Shop, een geheime overheidsorganisatie.
Tijdens dat experiment kregen ze een injectie van Lot Six, een onbekende drug, met als resultaat dat ze speciale krachten kregen. Haar vader kon plots andere mensen hun gedachten controleren en haar moeder kreeg telekinetische krachten. Ze verzwijgen dit, maar na verloop van tijd krijgt The Shop toch lucht van de zaak en arresteert het volledige gezin. Door een ongeluk doden de agenten van The Shop Vicky, waarna Andy weet te vluchten met zijn dochter en een lange achtervolging begint.

Firestarter heeft in mijn ogen jammer genoeg de tand des tijds niet doorstaan. Het geheel voelt echt wel wat oud aan en ik moet toegeven dat ik af en toe verveeld raakte bij het bekijken ervan. Martin Sheen, David Keith en Heather Locklear spelen niet de pannen van het dak maar zijn ook niet slecht terwijl het aan de andere kant duidelijk is dat kleine Drew nog niet echt klaar was om een film te dragen.
 


John Carpenter diende eigenlijk de film te regisseren, maar uiteindelijk naam Mark L. Lester (Class of 1984, Commando) plaats op de regie-stoel. Carpenter had namelijk veel kritiek gekregen op zijn The Thing en de bazen bij Universal namen liever geen risico.

Jennifer Connelly (Labyrinth, Dark City, Requiem For A Dream) werd gecontacteerd om de rol van Charlie te vertolken.

Het Duitse ensemble Tangerine Dream leverde de muziek voor de soundtrack. Lees onze Spotlight over die groep hier!

Firestarter 2: Rekindled was een televisie mini-serie die in 2002 werd uitgezonden als vervolg op de film. De serie liep op het Sci-Fi (nu SyFy) kanaal en onder andere Marguerite Moreau, Dennis Hopper en Malcolm McDowell waren erin te zien.

Volgens imdb.com wordt er in 2014 een remake van de film verwacht.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...