Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.09/07/2012

Pet Sematary (1989)

Pet Sematary (1989)

Mary Lambert
Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby, Brad Greenquist, Michael Lombard, Miko Hughes, Blaze Berdahl, Susan Blommaert, Mara Clark, Kavi Raz, Mary Louise Wilson, Andrew...
Zie meer details
De familie Creed - Louis (Dale Midkiff), zijn vrouw Rachel (Denise Crosby) en hun twee kinderen Ellie en Gage (Miko Hughes) - verhuist naar een nieuwe stad waar Louis een baan kreeg als dokter in het lokale ziekenhuis.
Al snel worden ze vrienden met hun nieuwe buurman Jud Crandall (Fred Gwynne) die hen vertelt over een kerkhof voor huisdieren dat niet ver van hun huis ligt. Tijdens zijn eerste dag in het ziekenhuis probeert Louis tevergeefs een jongen te redden die net aangereden werd door een auto. 's Nachts krijgt Louis in zijn slaap bezoek van die jongen, Victor Pascow, die hem meeneemt naar het kerkhof en waarschuwt over de oude begraafplaats die er achter ligt. Louis wordt wakker, slaat het deken weg en ziet dat zijn voeten volhangen met modder. Was het dan toch geen droom?

Niet lang daarna wordt Church, de kat van dochter Ellie, overreden door een truck terwijl zijn vrouw en kinderen in Chicago Thanksgiving vieren bij de ouders van Rachel. Aangezien Louis zijn dochter het slechte nieuws niet wil vertellen, vraagt hij Jud om hem naar de oude begraafplaats te leiden. Hij begraaft er de kat en is verschrikt wanneer hij de volgende ochtend Church levend en wel terug in huis vindt. Toch is er iets niet juist want de kat is niet in zijn gewone doen: hij valt Louis aan en verspreidt een verschrikkelijke rotte geur. Louis begint zich af te vragen of hij er wel goed aan deed de kat er te begraven tot zijn zoon Gage niet veel later ook onder een truck belandt...

Pet Sematary is een degelijk gemaakte en goeie verfilming die grotendeels trouw blijft aan het boek. Miko Hughes (Gage) maakt een geweldige transformatie door van een schattig jongetje naar een creepy monster. De rest van de cast levert een goeie prestatie af en de special effects zien er zeker overtuigend uit. De sub-plot over Zelda, de zieke zus van Rachel, werd op een goeie manier vertaald naar het scherm en levert enkele beangstigende minuten op! Enig minpuntje, het tempo gaat in het midden van de film wat naar beneden waardoor een tweede kijkbeurt misschien wel even uitgesteld kan worden.

 


George A. Romero had oorspronkelijk de film moeten regisseren, maar toen de opnames achterstand begonnen op te lopen verliet hij de set waarna Mary Lambert in de regie-stoel ging zitten. Ook SFX-master Tom Savini kreeg de kans de film te regisseren.

Bruce Campbell (Evil Dead trilogy, Bubba Ho-Tep) kreeg als eerste de rol van Louis Creed aangeboden.

Dit was de allereerste film van Miko Hughes, hij was toen amper drie jaar oud.

Pet Semetary is het eerste verhaal van King waar de auteur ook zelf het scenario voor schreef.

De crew vond de make-up van Victor Pascow (Brad Greenquist) zo afschuwelijk dat niemand naast hem wou zitten tijdens de lunch.

King is een grote fan van The Ramones and stak wat teksten van hun nummers in zijn roman. In return schreven en zongen ze het titelnummer dat gebruikt wordt tijdens de end-credits van de film.

In 1992 regisseerde diezelfde Mary Lambert het teleurstellende Pet Sematary 2 waarin Edward Furlong de hoofdrol speelt.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...