The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
05/02/2012

Polonaise (2011)

Polonaise (2011)

Gonzalo Fernandez & Jasper Masthoff
Khalid Bouyauzan, Wim Serlie
Zie meer details
Don’t f@ck met deze kutmarrokaan!
Polonaise had zijn première reeds in 2011, ging rond in het festivalcircuit en is nu voor iedereen gratis online te bekijken. Normaal valt deze dus buiten categorie, maar het voordeel van hoofdredacteur te zijn is dat je de regels altijd wat kan buigen. Bovendien is het een geweldige short die zoveel mogelijk aandacht verdient en moet dus gewoon een nominatie krijgen voor onze zombiebattle 2012. Braaaaains!Round 2!
 
Mo, kort voor Mohammed, heeft zijn dagje niet. Een vriendelijke daad zorgt er voor dat zijn fiets wordt gejat, hij zijn ontslag krijgt, en de autochtone bevolking hem maniakaal achter de veren zit. Maar het wordt echt te gek als hij tijdens zijn vlucht op een feestje terechtkomt waar alle party people plots veranderen in hongerige zombies. 
 
Sociale kritiek in een horror is niet nieuw, maar in deze Haagse zombiefilm wordt het wel origineel toegepast. Dingen waar de jonge autochtone bevolking dagelijks mee te maken krijgen worden hier uitvergroot, rollenpatronen worden omgedraaid en clichés op hun kop gezet. De boodschap wordt leuk gebracht en is to the point, net zoals we het graag hebben. 
Voor de rest zit echt alles wel goed. Mo's avontuur heeft behoorlijk wat production value en zeker geen mis camera- en acteerwerk. Het is grappig, heeft de juiste vaart en bevat in de 2de helft een vettige, lichtjes surreële vibe die je ook in een film als Demons tegenkomt. Uiteraard kan elke zelfrespecterende zombieflick niet zonder smoezeligheid en ook daar wordt ruimschoots in voorzien. De party kent dan ook een buitengewoon gore afloop die fans van het genre beslist aan de finale van Braindead zullen doen denken, alleen doet Mo het hier wel met de blote hand ipv met een grasmaaier.
 
Dit project is uiteraard niet zonder budget gedraaid, maar geld is natuurlijk geen garantie op slagen. Het maakt hier alleen dat het talent en vakkennis van regisseurs en schrijvers Gonzalo Fernandez en Jasper Masthoff extra in de kijker worden gezet.
Polonaise is langs de ene kant oer-Hollands, langs de andere kant ook erg up to date, heeft iets te vertellen en is nog amusant ook. Een bangelijk goeie horrorshort!

Plaats uw reactie

Jeroen op 06/02/2012
Mooie stad toch dat Den Haag :D

Toffe film!!
Isidoor op 06/02/2012
Muziek deed me denken aan nen Dick Maas film.
E op 10/02/2012
@Jeroen: Lijkt me idd een leuke stad, maar het publiek dat er rond loopt bevalt me niet zo ;-)
Jeroen op 13/02/2012
Ja het is ook Den Haag de Gevaarlijkste!!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...