The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. A Horrible Way to Die (2010)

A Horrible Way to Die (2010)

Sarah probeert een nieuwe start te nemen in haar leven. Daar hoort een nieuwe stad, een nieuwe job, maar ook nieuwe vrienden bij. De diverse AA-meetings moeten haar op het recht pad helpen houden. Maar het is er vooral lotgenoot Kevin die haar de nodige steun biedt. Helaas voor Sarah blijft haar oude leventje haar achtervolgen.

 

A l'interieur (2007)

A l'interieur (2007)

De laatste tijd ben ik met zo veel bocht rond de oren geslagen dat ik me nauwelijks kon herinneren wat er nu weer zo speciaal was aan de Franse horror renaissance. Frontières, Sheitan, Humains, enz, hadden allemaal wel hun verdienste(een leuke kill, een plezant personage, of een lekkere blote tiet), maar waren het echt goeie films? Bijlange niet. Ze liepen ook niet bepaald over van originaliteit maar daar had ik niet zo’n probleem mee, meesterlijke verhalen zijn nu eenmaal dun gezaaid in het genre. Wat ik mis in deze films is een koud hart en zwarte ziel. In dit soort extremere horror moet je immers een naamloos duister beest hebben dat tijdens de film zijn klauwen rond je tikker zet en achteraf pas loslaat. Liefst dagen nadien.  

 

A Nightmare on Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street (1984)

Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 

 

A Return to Salem's Lot (1987)

A Return to Salem's Lot (1987)

Antropoloog en documentairemaker Joe Weber wordt tijdens een expeditie terug naar huis gelokt door zijn ex-vrouw die hem vertelt dat zijn zoon Jeremy, die hij al drie jaar niet gezien heeft, in het ziekenhuis ligt. 

 

A Serbian Film (2009)

A Serbian Film (2009)

Deze titel zegt menig man niks, maar als ik de Engelse benaming noem zal er bij velen een Eurotje vallen. “Srpski Film” is het controversiële ”A Serbian Film”, de prent die overal waar deze draait nogal wat stof doet opwaaien. Op het Bifff had ik hem gemist. Hij werd ook op Frightfest geprogrammeerd, maar de Britse Board had er maar liefst 46 keer de schaar in gezet. De organisatie zat met de handen in het haar, want door deze knipbeurt waren er meer dan 4 minuten uit de film verdwenen. Besluit bij Frightfest: de film werd van het programma gehaald. Uiteindelijk heeft dit de film nog meer reclame opgeleverd. Voor wie interesse mocht hebben in de film na het lezen van deze kleine bespreking: laat de film beter niet overkomen uit Engeland, je zou wel eens een stuk kunnen missen.

 

A Young Doctor's Notebook (2012)

A Young Doctor's Notebook (2012)

In 1934 krijgt een Russische dokter de NKVD, de nieuwe Sovjet geheime dienst, over de vloer.

 

Absentia (2011)

Absentia (2011)

Het Frog Bros team speurt altijd naar de bijzondere films die helaas ietwat onder de radar blijven in België. De ideale bron hiervoor zijn de verschillende diverse filmfestivals over heel de wereld, elk met hun eigen line-up. 

 

Akira (1988)

Akira (1988)

Onlangs werd bekend dat de vierde poging om van cult anime-hit Akira een live-action verfilming te maken, is gestrand. Dit na grote problemen bij casting en het verwerven van voldoende productiebudget. De vraag is echter: is het überhaupt wel nodig om de klassieker een live-action make-over te geven?

 

Alien Vs Ninja (2010)

Alien Vs Ninja (2010)

Sushi Typhoon is een nieuwe zijtak van Japans oudste filmstudio Nikkatsu, die zich vooral toespitst op wilde splatter en andere bizarre praktijken. Met films zoals deze Aliens Vs Ninja, Helldriver, Mutant Girls Squad, Cold Fish, Karate-Robo Zaborgar en met Yakuza Weapon in het vooruitzicht, is dit meer dan een uitstekende start. Het smaakt naar meer, maar de huidige toestand in thuisland Japan kan wel eens roet in het eten gooien.

 

Altitude (2010)

Altitude (2010)

Omdat teens die per auto naar een concert gaan behoorlijk is afgezaagd in het horrorgenre, wordt er hier gekozen voor een sportvliegtuig. Een van de meisjes in het gezelschap heeft net haar vliegbrevet te pakken en kan de rest overtuigen om de dagenlange afstand in een paar uur te overbruggen. De vlucht verloopt vrij rustig tot zich halverwege een defect in het stuursysteem voordoet. Zo komt het vliegtuigje al snel terecht in een storm waar geen einde aan lijkt te komen. Maar dat is pas het begin van hun ellende want er zit iets monsterlijk in de wolken dat het op hun gemunt heeft. Of zijn het misschien de wolken zelf?

 

American Mary (2012)

American Mary (2012)

Mary Mason is een veelbelovende studente chirurgie.  

 

American Mary - English Review (2013)

American Mary - English Review (2013)

Mary Mason has the potential to become a successful female surgeon.

 

Amsterdamned (1988)

Amsterdamned (1988)

Amsterdam, idyllische stad met zijn mooie grachten. En laat deze grachten nu net het speelterrein worden van een psychotische moordenaar. Van politiedetective Eric Visser wordt er snel actie vereist want de moorden volgen elkaar vlug op en zijn bovendien van zeer gewelddadige aard. Uiteraard heeft de pers een vette kluif aan het hele gebeuren. Ondanks het werk dat Eric verricht zijn er helaas geen duidelijke aanwijzingen naar de dader. Van hogerhand uit wordt de druk zwaar opgevoerd en ook thuis vindt hij  geen  rust.  Daar  zorgt zijn rebellerende dochter wel voor. Visser, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin Laura gaan elk op hun manier op onderzoek uit naar deze mysterieuze dader. Wie zit er het dichtst bij? Wie kan zijn klopjacht tot een goed einde brengen?

 

Android Re-Enactment (2011)

Android Re-Enactment (2011)

Het hoofdpersonage van deze film is Ermus Daglek, een getalenteerde wetenschapper die gekend is als een autoriteit wanneer het gaat om genetisch gemanipuleerde organische androids.

 

Antiviral (2012)

Antiviral (2012)

De laatste jaren werden we verwend met enkele titels van Canadese oorsprong en Antiviral is daar zeker eentje van.