The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Cabin Fever 2: Spring Fever (2009)

Het lang verwachte vervolg op Eli Roth’s Cabin Fever heeft dan toch het levenslicht gezien. Eindelijk laat Tonic Films zijn probleemkind los, al zal dit zonder de hulp van director Ti West(Roost/House of the Devil) zijn. West was namelijk verplicht te sleutelen aan de film omdat het einde niet in de visie van het productiehuis zou passen. Dit vond hij echter een brug te ver, en zijn de laatste 6 minuten dan ook opgenomen zonder hem.

 

Cache (2005)

Cache (2005)

Georges, Anne en zoontje Pierrot zijn een gelukkig en welvarend gezin wiens leven stilaan in een nachtmerrie veranderd als een anonieme afzender geregeld videobanden voor hun deur legt met daarop uren beeldmateriaal van de voorgevel van hun huis. Eerst denken ze dat het een flauwe grap is, maar wanneer de banden blijven komen en de beelden meer verontrustende dingen beginnen tonen, voelen ze zich bespioneerd en onveilig. Gaandeweg ontdekt Georges dat iemand uit zijn eigen verleden hem iets duidelijk wil maken.

 

Candyman (1992)

Candyman (1992)

Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 

 

Captifs (2010)

Captifs (2010)

Dankzij titels als Haute Tension, Martyrs, À l'intérieur, … stond Frankrijk de laatste jaren met een vette stip bovenaan op de horrorkaart. We zijn echt verwend geweest door die stroming films, maar de laatste tijd zit de Franse horror in een ander straatje. De meeste titels kan je het best omschrijven als een "net niet" situatie. We krijgen uit dat land nog steeds films met een hoge productiewaarde, Mutants of een Vertige zijn lang niet slecht gemaakt, maar missen toch een bepaald ingrediënt om ze te laten ontstijgen uit de middelmaat. Ook Yann Gozlan’s eerste langspeler Captifs valt in het laatste rijtje.

 

Cargo (2009)

Cargo (2009)

Door duizenden jaren van misbruik is de aarde veranderd in de oksel van de melkweg, en zoekt ons ras een andere plek om de kortste keer te veranderen in een shithole. Sukkels als u en ik zitten op gigantische ruimteschepen die zweven rond de dode planeet, Bill Gates en Richard Branson krijgen dan weer een enkeltje naar de planeet Rhea, die lijkt op een jonge onaangetaste aarde. Laura’s zus heeft een ticket naar Rhea gewonnen, en ze wil haar gaan vervoegen in het paradijs door een aantal jaren op een cargoschip te werken. Zwaar werk, maar de enige manier om genoeg geld bij mekaar te sprokkelen. Wanneer haar crewleden in cryostasis onder zeil liggen, en het Laura’s beurt is om het schip een paar maanden draaiend te houden, krijgt ze te maken met sabotage. Is het een verstekeling, een lid van de crew, of iets helemaal anders? Uiteindelijk staat niet alleen het schip op het spel, maar ook de ziel van de mensheid.

 

Carrie (2013)

Carrie (2013)

Carrie White maakt een moeilijke jeugd door.  
 

Cassadaga (2011)

Cassadaga (2011)

Lily Morel heeft nogal wat pech gehad in haar leven.

 

Cell 211 (2009)

Cell 211 (2009)

Daniel Monzón levert hier een Spaanse speelfilm met ballen af. Hij neemt ons mee in de onderbuik van de samenleving, een plek waar geen licht schijnt en er enkel eenzaamheid op de bewoners wacht. Monzón dompelt ons onder en laat ons ervaren hoe gevangenschap aanvoelt.

 

Chain Letter (2010)

Chain Letter (2010)

Tiener Jessie Campbell en haar vrienden krijgen op een gegeven dag elk dezelfde mysterieuze kettingbrief via hun e-mail accounts.

 

Chained (2012)

Chained (2012)

De negenjarige Tim stapt samen met zijn moeder in een taxi.

 

Cheap Thrills (2013)

Cheap Thrills (2013)

Reeds vorig jaar doemde Cheap Thrills voor de eerste maal op onze radar op. 

 

Cherry Tree Lane (2010)

Cherry Tree Lane (2010)

Neen, je moet niet denken dat je bij het thuisadres van Mary Poppins bent beland, we bevinden ons in een doodgewoon huis in een doorsnee Engelse wijk. De bewoners zijn Mark en Christine. Er zit wat sleet op hun relatie en we treffen ze aan op een typische avond gevuld met discussies en vervelende stiltes. Wanneer Christine ’s avonds na aanbellen de voordeur opendoet, wordt ze overmand door drie jongeren die met geweld binnendringen. Nog voor Mark in actie kan schieten is ook hij al overmeesterd. Hun doel is de zoon van het paar vinden, genaamd Sebastian. Rian, die ook het brein is achter deze inval, heeft duidelijk een eitje te pellen met de oogappel van het koppel.

 

Child's Play (1988)

Child's Play (1988)

Charles Lee Ray is een seriemoordenaar die door de politie in het nauw wordt gedreven.

 

Child's Play 2 (1990)

Child's Play 2 (1990)

Play Pals, het bedrijf dat de Good Guys Dolls op de markt bracht, zit verveeld met alle negatieve commotie die ontstaan is rond de recente gebeurtenissen met een van hun poppen. 

 

Chillerama (2011)

Chillerama (2011)

Wanneer de vier dirty minds van van Adam Rifkin, Tim Sullivan, Adam Green en Joe Lynch samen komen, kan het resultaat alleen maar een over the top horror/fantasy verhaal zijn. Welcome to Chillerama!