The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. I Spit on Your Grave (2010)

I Spit on Your Grave (2010)

De bestseller van schrijfster Jennifer Hills ligt al een tijdje in de handel, hoog tijd dus om terug in haar pen te kruipen. Om de creativiteit extra te stimuleren besluit ze haar hectisch leventje in de stad te ruilen voor eentje in het platteland. Gepakt en vooral zorgenvrij, vertrekt Jennifer naar haar bestemming, een leuk houten chaletje gelegen aan een meer. De auto heeft net niet genoeg benzine om zijn bestemming te bereiken, zodoende stopt Jennifer bij een lokaal tankstationnetje. De tankbediende ziet de niet onknappe Jennifer wel zitten, maar ze gaat niet in op zijn charmes. Gekrengd in zijn eer vanwege de afwijzing, die daarbovenop nog eens gebeurde voor de neus van zijn twee beste vrienden, besluit hij de “stadslet” eens een lesje te leren.

 

I, Frankenstein (2014)

I, Frankenstein (2014)

Net op het moment dat Het Monster van Frankenstein zijn creator Victor wil begraven, wordt hij aangevallen door demonen. 

 

Idle Hands (1999)

Idle Hands (1999)

De extreem luie tiener Anton Tobias leeft het ultieme leventje.  

 

Inbred (2011)

Inbred (2011)

4 jonge delinquenten en 2 maatschappelijk assistenten zijn de hoofdpersonages in deze rasechte festivalfilm. Jeff en Kate, de babysitters van dienst, nemen de vier probleemgevallen mee naar Yorkshire, hopend om er een zekere teamgeest te kunnen ontwikkelen en de jongeren terug het onderscheid tussen goed en kwaad bij te brengen.

 

Insidious: Chapter 2 (2013)

Insidious: Chapter 2 (2013)

Met de hulp van medium Elise weet vader Josh op het einde van Insidious zijn zoon Dalton in 'The Further' op te sporen en terug naar de reële wereld te halen.

 

Intruder (1989)

Intruder (1989)

Juist voor sluitingstijd wordt kassierster Jennifer van de lokale supermarkt lastig gevallen door haar ex-vriendje Craig.

 

Intruders (2011)

Intruders (2011)

Twee kinderen die in verschillende landen wonen worden ’s nachts telkens opnieuw opgeschrikt door een entiteit zonder gezicht. De moeder van het Spaanse jongetje vlucht naar haar priester terwijl de Britse ouders heil zoeken in de psychologie. Lukt het hen tijdig een antwoord te vinden op de wie, waarom en hoe vragen?

 

Ip Man: The Final Fight (2013)

Ip Man: The Final Fight (2013)

Ip Man: The Final Fight is het zwakste deel van de Ip Man films. Door de fragmentarische vertelwijze gaat veel diepgang verloren en blijven de meeste personages onderbelicht, wat het een rommelig geheel maakt.

 

Iron Sky (2012)

Iron Sky (2012)

1945: De Nazi's hebben door dat Duitsland de verliezende partij gaat zijn en vluchten met een experimenteel tuig naar de donkere zijde van de maan. Daar broeden ze op wraak en beginnen aan de bouw van een gigantische ruimtevloot bestemd om de aarde te veroveren.
 

 

Isle of Dogs (2010)

Isle of Dogs (2010)

Tammi Sutton is als vrouwelijke regisseur in de harde horrorscene zeker een buitenbeentje te noemen. Een opkomend talent met een goed oog voor detail dat het bovendien vaak moet klaren met heel beperkte budgetten. Dit was de info die ik kreeg tijdens de introductie op het Frightfest waar haar nieuwste film in première ging. Ik was benieuwd naar wat Sutton ons in deze mannenwereld voor kon schotelen.

 

The Imposter (2012)

The Imposter (2012)

Een waargebeurd verhaal met een bijna onwaarschijnlijke uitkomst.  

 

The Incident (2011)

The Incident (2011)

Er is rond deze film een kleine buzz ontstaan. Toen tijdens de eerste screening op Midnight Madness van het Toronto International Film Festival (TIFF) enkele dames met een ziekenwagen zijn afgevoerd, stonden meerdere festivals te springen om deze prent in hun programma op te nemen.

 

The Innkeepers (2011)

The Innkeepers (2011)

In 2009 bracht Ti West zijn ‘The House of the Devil’ uit en werd bedolven onder de complimenten. Dit succes maakte dat hij een tijdje de projecten voor het uitkiezen had. Hij ging voor het commerciëlere ‘Cabin Fever 2’, maar liep met deze Hollywood droom een blauwtje op.

 

The Inside (2010)

The Inside (2010)

The Inside gaat van start in een pandjeshuis waar een man, scenarist en regisseur van de film Eoin Macken, een mooie ring wil inruilen voor wat cash geld.