The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Macabre (2010)

Macabre (2010)

Macabre had ik in 2010 al eens mogen aanschouwen op de Fantastic Night van het BIFFF. Toen vond ik deze nog onbekende titel een vreemde keuze om daar te draaien voor een amok makende bende. Maar naarmate de film vorderde, merkte ik dat de film toch wel meer en meer in dat plaatje thuis hoorde.

 

Madison County (2011)

Madison County (2011)

Het afgelegen dorpje Madison County is de bestemming van vijf tieners die op veldtrip vertrekken. Het doel van hun reisje is een ontmoeting te hebben met de auteur van het boek The Devil in the Woods. Dit omdat een van hen, James, er een thesis over aan het schrijven is.

 

Mama (2013)

Mama (2013)

Jeffrey heeft niet alleen zijn zakenpartners, maar daarenboven ook nog zijn vrouw vermoord.  

 

Maniac (2012)

Maniac (2012)

Wanneer je als acteur voor een lange tijd één van de meest geliefde personages in één van de populairste filmreeksen uit de moderne cinema mag vertolken, dan kan het gebeuren dat iedereen je voor de rest van je carrière als dat personage zal zien. Elijah Wood wou dit voorkomen en deed auditie voor de Maniac remake om zo Frodo voor eens en altijd achter zich te kunnen laten. 

 

Maquinas Infernales (2010)

Maquinas Infernales (2010)

Maquinas Infernales is de eerste film uit het ButRR project, een samenwerking tussen het Razor Reel Fantastic Filmfestival en het But-festival uit Nederland. Ook The Bunny Game en Night of the Chupacabras zijn dit jaar onder deze samenwerking in Brugge te zien.

 

Martyrs (2008)

Martyrs (2008)

Een klein meisje loopt, enkel gekleed in haar ondergoed en bedolven onder de bloedvlekken en blauwe plekken, weg uit een leegstaand pakhuis. 

 

Mientras Duermes (2011)

Mientras Duermes (2011)

César is de vriendelijke conciërge van een authentiek appartementsgebouw in het hartje van Barcelona.

 

Mindscape (2013)

Mindscape (2013)

John Washington is een geheugendetective die de gave bezit om zich te nestelen in het brein van eender welk persoon. 

 

Mirages (2010)

Mirages (2010)

Saïd is niet helemaal gelukkig met zijn leven, hij heeft een slecht betaalde job en leeft in een armzalige buurt. Zeker nu zijn vrouw hoogzwanger is wil hij op alle gebied hogerop raken zodat zijn kind beter terecht komt dan hijzelf. Hij solliciteert voor een beter betaalde job bij “Matsuika”, een groot Marokkaans bedrijf. Maar hij is niet de enige die de job wil, er blijken nog vier andere kandidaten te zijn. De vijf worden meteen meegedeeld dat de sollicitatie 24h zal duren. Ze worden in een donker busje gestopt en weggereden uit de stad. Na een hobbelige rit crasht het busje in de woestijn, de chauffeur lijkt verdwenen te zijn. Onze kandidaten vermoeden dat dit een deel is van de sollicitatie en na wat gekibbel trekken ze erop uit richting bewoonde wereld. Maar die trip is niet gemakkelijk en de kandidaten maken het elkaar en zichzelf bijzonder moeilijk. De woestijn verandert in een soort “Twilight Zone” waar de meest bizarre dingen gebeuren. Saïd en co hebben last van visioenen en ook hun achtergrond, geaardheid, verleden en overlevingsdrang zorgen voor moeilijke en mysterieuze situaties.

 

Mission to Mars (2000)

Mission to Mars (2000)

Het jaar is 2020 en de leden van de eerste Marsexpeditie stuiten op tekenen van een buitenaardse beschaving. In het rode stof vinden ze een bouwwerk dat van bovenaf op het gezicht van mens lijkt, of op zijn minst iets aan ons verwant. Van zodra ze de eigenaardige structuur naderen gaat er iets gruwelijk mis, er treedt een verdedigingsmechanisme in werking en komen ze een voor een om. Een laatste bericht kan nog net Nasa bereiken en er wordt zo snel mogelijk een reddingsplan op touw gezet. Na een lange en gevaarlijke reis slaagt het 2de team er in om het kamp van de oorspronkelijke expeditie te bereiken. Wat ze daarna vinden overtreft hun stoutste verwachtingen…

 

Modus Anomali (2012)

Modus Anomali (2012)

Een man wordt wakker in een bos en kan zich niet meer herinneren wie hij is, waar hij is en vooral wat er met hem gebeurd is. 

 

Monkey Magic (2007)

Monkey Magic (2007)

Hij is brutaal, opvliegend, verwaand en niet van de allerslimsten. Toch is apenkoning San Goku, Monkey voor de vrienden, de beste compagnon die je naast je kan hebben in een gevecht. Met zijn magische staf die naar believen in lengte toeneemt en zijn Monkey-Fu is hij immers een geduchte tegenstander. Samen met zijn 2 vrienden, Piggy(ex-gulzigheidsduivel), Sandy(ex-waterdemon) en hun meester Tripitaka, is hij op bedevaart naar India. Uiteraard komen ze op hun lange tocht allerlei gevaren tegen die ze met vooral veel vallen en heel wat opstaan trachten te overwinnen.

 

Monster X Strikes Back (2008)

Monster X Strikes Back (2008)

Een gigantisch ruimtewezen dat lijkt op een kruising tussen Gojira, een LED licht, en een gestoomde dim sum, daalt neer in Japan en begint willekeurig steden met de grond gelijk te maken. Het leger grijpt meteen in maar alle conventionele middelen falen om het reusachtige dier een halt toe te roepen. Een geluk dat er een G8 top plaatsvindt in Japan, alle belangrijke wereldleiders steken de koppen tezamen en een oplossing is al gauw in zicht. Of misschien toch niet…

 

Monsters (2010)

Monsters (2010)

Gareth Edwards, schrijver en producer van “Monsters”, beleeft momenteel zijn grootste droom. Zijn debuutfilm krijgt overal staande ovaties en de weg naar Hollywood lijkt een zekerheid. Hoe hij zo ver geraakt is geef ik graag mee in deze review.

 

Muertos y vivientes (2011)

Muertos y vivientes (2011)

Rondlopende rottende lijken gespot in het land van castagnetten en chorizo!