The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. A Nightmare on Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street (1984)

Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 

 

Nazi Cult Collection

Nazi Cult Collection

Onlangs bracht Video/Film Express een nieuwe DVD-box op de markt getiteld: Nazi Cult Collection. Dat een box met daarin het woord 'cult' voor mij persoonlijk even hard schittert als een diamant dat kan doen staat als een paal boven water, al mijd ik dan weer liever aankopen met het woord 'collection' in hun titel. Reden hiervoor is dat het typerend element van zo'n verzameling meestal inferieure films zijn. Dat de Nazi Cult Collection onder diezelfde noemer te plaatsen valt, mag dan ook niet echt verrassend genoemd worden.
 

 

Neighbor (2009)

Neighbor (2009)

Een jonge, op zijn zachtst gezegd gestoorde, vrouw ontsnapt uit een instelling en besluit op killing spree te gaan.

 

New Contestant Zombiebattle 2012: Juan of the Dead

New Contestant Zombiebattle 2012: Juan of the Dead

Juan is een 40-jarige Cubaan wiens dagen je niet echt gevuld kan noemen.

 

New Contestant Zombiebattle 2012: Zombibi

New Contestant Zombiebattle 2012: Zombibi

Aziz is een goed geïntegreerde Marokkaanse jongeman die een saaie kantoorbaan beoefent. Op het werk heeft hij zijn oog laten vallen op de knappe Tess, maar deze amoureuze ontwikkeling op kantoor valt niet in goede aarde bij Aziz zijn leidinggevende. Wanneer die dan ook nog eens merkt dat Mo, de broer van Aziz, hem de ganse tijd zit te bellen om de meest debiele redenen is de maat vol en ontslaat hij hem.

 

New Kids Nitro (2011)

New Kids Nitro (2011)

New Kids Nitro: nog asocialer, nog gefrituurder, met extra stukjes zombie! 
 

 

Newsmakers (2009)

Newsmakers (2009)

De Zweedse filmmaker Anders Banke, die in het verleden reeds een enorme hit wist te scoren met zijn komische vampierfilm Frostbitten, slaagt nu de weg in van de remakes. Meer bepaald Johnnie To's 'Breaking News', een Hong Kong film uit 2004.

 

Next Door (2005)

Next Door (2005)

John zit zwaar in de knoop omdat zijn vriendin hem net heeft gedumpt. Het duurt niet lang of er wordt geklopt en er staat een andere dame voor de deur. Het blijkt zijn nieuwe buurvrouw te zijn die hulp nodig heeft met verplaatsen van een grote kast. In haar appartement blijkt ook haar zus aanwezig. In geen tijd verleidt de zus John en wat volgt kan alleen maar worden omschreven als een bloederige stoeipartij. Al snel trekken de 2 zusjes John in een wereld van sex en geweld. Is dit de hemel of de hel?

 

Night Train (2009)

Night Train (2009)

Aan boord van een nachttrein, vinden 2 passagiers (Sobieski and Zahn) en een conducteur(Glover), in één van de compartimenten een lijk. Ze vinden bij het lichaam een houten kistje dat een fortuin aan diamanten bevat. De “eerlijke” vinders besluiten om de schat evenredig te delen, maar hebzucht steekt daar al snel een stokje voor. 1 lijk was nog maar het begin!
 

 

Nightbreed (1990)

Nightbreed (1990)

Clive Barker. Berucht en beroemd voor zijn controversiële horror romans. En terecht, met boeken die even diepgaand als schokkend zijn heeft hij zijn reputatie meer dan verdient. Maar Barker is veel meer dan dat, hij is ook schrijver van scripts en kinderboeken, schilder en zelfs toneelacteur. Uiteraard moest deze kameleon het regisseursvak ook een keer proeven en in 1987 begon hij aan de verfilming van zijn novelle “The Hellbound Heart”, dat als film de naam “Hellraiser” kreeg. Wie was er trouwens geschikter dan hijzelf om de toch wel literaire materie om te zetten? (het bewijs dat zijn boeken moeilijk te verfilmen waren werd geleverd met de catastrofe Rawhead Rex en het bijzonder middelmatige Dread en Books of Blood) En hoewel hij de do’s en don’ts van het regisseren overduidelijk niet beet had, wist hij wel perfect het uniek gevoel uit zijn boeken over te brengen. De mengeling van ongebreidelde, soms kinderlijke fantasie, v(r)(l)eselijke gruwel, en erotiek die zo herkenbaar is in zijn boeken, vond je in Hellraiser perfect terug.

 

No Reason (2010)

No Reason (2010)

Olaf Ittenbach. Geef toe, met zo'n naam moet je ofwel een Nazi Obersturmführer zijn ofwel een horror filmmaker.  

 

Nude Nuns with Big Guns (2010)

Nude Nuns with Big Guns (2010)

Ons hoofdpersonage Sarah is zoals de filmtitel al doet vermoeden een non. Helaas is haar zustergemeenschap in handen gevallen van de motorbende ‘Los Muertos’. En laten we zeggen dat de bikers niet meteen de tien geboden opvolgen. Zo moeten de nonnen ze van geestesverrijkend wit poeder voorzien en daarbovenop dit doen in bloot bovenlijf. De productie van de drugs en distributie ligt allemaal in de handen van de nonnen. Maar niet alle volgelingen van de kerk blijken even betrouwbaar. Een pakje krijgt namelijk voetjes en Chavo, het hoofd van de bende, kan hier niet om lachen. Voor hem is dit verraad. Hij gaat een groepje van 3 nonnen te lijf en schiet er koelbloedig één neer. Pas dan vraagt hij aan de overige twee,  waar Sarah deel van uit maakt, wie de stash verborgen heeft. Sarah haar collega-non bezwijkt al snel onder de druk. Deze gebeurtenis is de spreekwoordelijke druppel voor Sarah. Gedreven door de stem van God zal ze gewapend met “big guns” wraak nemen.