The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Oculus (2013)

Oculus (2013)

Elf jaar nadat Tim als kind zijn eigen vader om het leven bracht, wordt hij ontslagen uit het psychiatrische ziekenhuis waar hij sindsdien verbleef.

 

One Piece: The Movie (2000)

One Piece: The Movie (2000)

One Piece de film is een luchtig avontuur voor de iets jongere kijker, maar zal net zoals de serie menige volwassen anime fan in zijn web weten te strikken.

 

Open Grave (2013)

Open Grave (2013)

Regisseur Gonzalo López-Gallego leverde in 2011 zijn eerste Engelse langspeelfilm af: Apollo 18. 

 

Opstandelsen (2010)

Opstandelsen (2010)

Ze kwamen al uit alle hoeken van de wereld en soms ook uit de ruimte of de hel. Konden rennen, op het plafond lopen, waren bezeten of onder invloed van de een of andere gore parasiet. Je trof ze aan in griezelfilms, komedies, en kwamen zelfs romantische drama’s binnengeschuifeld! Ik heb het uiteraard over de golf van zombies die de laatste jaren de bioscoop en videotheek letterlijk overspoelde. Om in het genre met nog iets nieuws voor de dag te komen is dan ook geen sinecure en beginnend regisseur Caspar Haugegaard beseft dit maar al te goed. Hij vindt het wiel niet terug uit, doet zelfs geen halfslachtige poging, maar slaagt er met Opstandelsen toch in om zich te onderscheiden van de rottende massa.  Dit doet hij door simpelweg naar de roots te gaan van de moderne zombiefilm(Night ot Living Dead) en er zijn persoonlijke toets aan te geven. In Haugegaard’s geval is dat het gebruik van een knappe en sfeervolle beeldtaal zodat een simpel verhaal dat reeds honderden keren verteld is, een volledig andere dimensie krijgt. 

 

Orphan (2009)

Orphan (2009)

De familie Coleman lijkt op het eerste gezicht het perfecte gezin. Helaas is hun leven niet meer zo rooskleurig wanneer Kate en John’s derde kindje doodgeboren wordt. Niet verwonderlijk geeft dit een zekere druk op hun huwelijk. Ze doorspartelen de woelige periode, maar niet zonder wat drank en overspel. En dan wordt het verlies van hun eigen kindje opgevuld door de adoptie van de getalenteerde en zeer beleefde Esther.

 

Outpost: Rise of the Spetsnaz (2013)

Outpost: Rise of the Spetsnaz (2013)

Een groep van Russische elite-soldaten bevindt zich in maart 1945 op Duits grondgebied.