The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. A Serbian Film (2009)

A Serbian Film (2009)

Deze titel zegt menig man niks, maar als ik de Engelse benaming noem zal er bij velen een Eurotje vallen. “Srpski Film” is het controversiële ”A Serbian Film”, de prent die overal waar deze draait nogal wat stof doet opwaaien. Op het Bifff had ik hem gemist. Hij werd ook op Frightfest geprogrammeerd, maar de Britse Board had er maar liefst 46 keer de schaar in gezet. De organisatie zat met de handen in het haar, want door deze knipbeurt waren er meer dan 4 minuten uit de film verdwenen. Besluit bij Frightfest: de film werd van het programma gehaald. Uiteindelijk heeft dit de film nog meer reclame opgeleverd. Voor wie interesse mocht hebben in de film na het lezen van deze kleine bespreking: laat de film beter niet overkomen uit Engeland, je zou wel eens een stuk kunnen missen.

 

Salvage (2009)

Salvage (2009)

De mensen uit een Britse buitenwijk schrikken zich rot wanneer er plots een zwaarbewapend interventieteam opduikt. De soldaten verplichten iedereen van zichzelf binnenshuis op te sluiten en te wachten tot nader order. Sommige bewoners denken direct aan een mogelijke aanslag van Al Kaida, maar wanneer de soldaten spoorloos verdwijnen en er bizar verminkte slachtoffers worden aangetroffen lijkt het idee van terroristen uitgesloten.

 

Scream 4 (2011)

Scream 4 (2011)

Scream 4 is één grote grap, alleen geen geweldig goeie.
 

Scream of the Banshee (2011)

Scream of the Banshee  (2011)

In de kelders van een universiteit is professor Isla Whelan (Lauren Holly) samen met enkele studenten de inventaris van archeologische objecten aan het maken. Ze botsen op een Ierse metalen handschoen en een plan dat naar een bijhorend tweede object leidt.

 

Secuestrados (2010)

Secuestrados (2010)

Jaime en zijn vrouw Marta hebben nood aan een nieuwe start. Hun relatie zit in een serieus dipje, met rebellerende dochter Isa als bijkomende stressfactor. Het koppel besluit hun relatie een laatste kans te geven en ze kopen een nieuw huis, een riante villa. De eerste avond in hun nieuwe thuis probeert Marta voor hun drietjes samen een leuk diner op poten te zetten. De familie wordt echter gestoord in hun bezigheden. Drie gemaskerde mannen dringen het huis binnen. Hun doel: in een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld buit maken.

 

Sennentuntschi: Curse of the Alps (2010)

Sennentuntschi: Curse of the Alps (2010)

Het ziet er uit als een dertig jaar oude Duitse reclame voor Kinder Surprise en is soms ongewild grappig, maar deze Frog Brother was niettemin in de ban van dit ongewoon, Zwitsers griezelsprookje.

 

Sexy Killer: You'll Die For Her (2008)

Sexy Killer: You'll Die For Her (2008)

De redelijk onbekende Spaanse regisseur Miguel Marti brengt ons Sexy Killer, een wacky horrerdy met een verrukkelijke psychopate in de hoofdrol.

 

Shadow (2009)

Shadow (2009)

Sinds zijn release wordt de film Shadow bestempeld als de wedergeboorte van de eens zo grote Italiaanse horror cinema. Of dit echt het geval is?

 

Sharknado (2013)

Sharknado (2013)

Los Angeles wordt geteisterd door hevige rukwinden; een ware zondvloed maakt zich meester van de stad!

 

Sinister (2012)

Sinister (2012)

De familie Oswalt is druk bezig hun verhuis in goeie banen te leiden.  

 

Sint (2010)

Sint (2010)

Hoe liefjes wij onze Sint voorstellen, zo is de Sint-Niklas van deze film helemaal het tegenovergestelde. Concreet is hij een in ongenade gevallen bisschop die van stad tot stad reist om zijn woord te gaan verkondigen. 

 

Siren (2010)

Siren (2010)

Siren start vreemd met een koppel, Rachel en Ken, die een mislukte poging doen om in een afgelegen toilet een seksfantasietje uit te voeren. Ze zijn onderweg naar een haven waar Marco, het ex-vriendje van Rachel, op hen wacht. Rachel heeft een zeilboottochtje onder hun drietjes gepland. Misschien niet zo verstandig omdat de voormalig geliefden duidelijk nog gevoelens voor elkaar hebben.

 

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

NY wordt aangevallen door een leger van gigantische robots, alles in hun pad vernietigend. Reportster Polly Perkins komt er op uit dat ze bestuurd worden door een sinister figuur genaamd “Totenkopf”, wiens uiteindelijke doel het vernietigen van de aarde blijkt. Ze neemt contact op met de enige man die zo’n bedreiging het hoofd kan bieden: The Sky Captain en zijn squadron van vliegende waaghalzen!

 

Society (1989)

Society (1989)

Billy lijkt met zijn gat in de boter gevallen: samen met zijn ouders en zus woont hij in een riante villa in een al even chique buurt. 

 

Some Guy Who Kills People (2011)

Some Guy Who Kills People (2011)

High School Sucks! Vraag dat maar aan Ken Boyd. Deze jongen had een droom: hij wilde schitteren in het high school basketbal-team maar helaas dacht zowel de coach als zijn hulpcoach daar anders over.