The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. The Vanguard (2008)

The Vanguard (2008)

Velen denken dat het maken van een zogenaamde ‘B-film’ een makkie is. Klein budget, dun verhaal, stoere personages, dan ben je al een heel eind. 

 

The Vanishing (2010)

The Vanishing (2010)

Je zal het misschien niet geloven maar de Frog Bros. hebben een geheim hoofdkwartier vol met technische snufjes die ons moeten helpen onze missie te voltooien.

 

V/H/S (2012)

V/H/S (2012)

Wat zou er gebeuren wanneer je de talenten van Adam Wingard, David Bruckner, Ti West, Glenn McQuaid, Joe Swanberg en Radio Silence combineert? Het antwoord is te zien in V/H/S, een anthology van zes kortfilms die allen het found footage gegeven met elkaar gemeen hebben.

 

V/H/S 2 (2013)

V/H/S 2 (2013)

Vorig jaar kreeg V/H/S nagenoeg overal waar die vertoond werd goeie kritieken. Een kleine hype bleef dan ook niet uit.

 

Vampire Girl Vs Frankenstein Girl (2009)

Vampire Girl Vs Frankenstein Girl (2009)

Mizushima  weet geen raad meer wanneer er plots een mooie nieuwe leerlinge opduikt in zijn klas. Ze uit openlijk haar liefde en geeft hem met valentijn een zelfgemaakte praline als teken van haar affectie. In een normale situatie zou iedere gezonde jongen gecharmeerd zijn door al die aandacht, waarom wil hij dan zo min mogelijk met haar te maken hebben? Wel, omdat zijn valentijntje een eeuwenoude vampier is die hem als ondode partner wil, en iedere concurrente zonder scrupules uit de weg ruimt, that’s why! Als een opvolger van Dr. Frankenstein, die per toeval ook een onderkomen heeft gezocht in de school, ook nog eens ontdekt dat het vampierenbloed kan gebruikt worden om dood vlees te reanimeren, wordt Mizushima’s leven een echte hel.

 

Vampires (1998)

Vampires (1998)

Aan de vooravond van de 2de jeugd(of is het reeds zijn 3de?) van John Carpenter –met The Ward zo goed als klaar en ettelijke andere projecten in pre-productie- had ik de behoefte om eens van zijn laatste werkjes op te snorren. Toeval wilde dat Vampires net op Tv draaide, dus was de keuze snel gemaakt.

 

Vile (2011)

Vile (2011)

Wanneer 2 bevriende koppeltjes op een romantisch uitje een knappe blondine een lift geven, bedankt ze hen door een gasbommetje in de auto te gooien dat hen onmiddellijk in een diepe slaap brengt. Eenmaal wakker bevinden ze zich niet langer in de wagen en zijn ze ook niet langer onder hun gevieren.

 

Virus Undead (2008)

Virus Undead (2008)

Robert Hansen is op weg naar het landhuis van zijn overleden grootvader en voogd, een gerenommeerd wetenschapper die een geneesmiddel wist te fabriceren tegen de vogelgriep. Het loopt echter mis wanneer hij een nog agressievere vorm van het virus probeert tegen te gaan en hij ten prooi valt aan honderden vogels.