Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.15/10/2012

Salem's Lot (1979)

Salem's Lot (1979)

Tobe Hooper
David Soul, James Mason, Lance Kerwin, Bonnie Bedelia, Lew Ayres, Julie Cobb, Elisha Cook Jr., George Dzundza, Ed Flanders, Clarissa Kaye-Mason, Geoffrey Lewis, Barney...
Zie meer details
Auteur Ben Mears (David Soul), een vroegere inwoner van Salem's Lot, keert terug naar zijn geboortestad door zijn fascinatie met het Marsten House dat op het hoogste punt van het stadje staat.
Mears probeert het huis te huren, maar komt te weten dat een zekere Richard Straker (James Mason) hem al voor is. Deze laatste opent in Salem's Lot een winkel vol antiek en vertelt de inwoners dat hij in het Marsten House snel vergezeld zal worden door zijn zakenpartner Kurt Barlow. Tijdens zijn verblijf wordt Mears verliefd op Susan Norton (Bonnie Bedelia) en maakt hij kennis met haar vader Bill, zijn oude leerkracht Jason Burke en Mark Petrie, een jongen die gefascineerd is door alles wat met horror te maken heeft. Nadat er een grote kist voor het Marsten House wordt geleverd, beginnen er niet veel later druppelsgewijs mensen te verdwijnen. Na verloop van tijd wordt het duidelijk dat de inwoners van het stadje bijna allemaal in vampiers zijn veranderd. Lukt het Mears om samen met de hulp van Susan, Bill, Jason en Mark de plaag een halt toe te roepen?

Deze TV mini-serie uit '79 duurt maar liefst drie uur en blijft doorheen de ganse speelduur boeiend. Hoewel er wat sub-plots en personages uit het boek moesten sneuvelen, blijft deze zo goed mogelijk trouw aan het bronmateriaal. In het begin is het wel even wennen om David Soul, de blonde uit Starsky & Hutch, in een ander soort rol te zien maar dat gevoel wijkt al snel want hij zet best een aardige acteerprestatie neer. De vampiers zien er verbazingwekkend goed uit voor een oudere film en, persoonlijk, vind ik de make-up veel overtuigender dan eender welke recente vampierenfilm. Sterker nog, deze Salem's Lot belichaamt mijn favoriete stijl van horror waarin de ganse atmosfeer een beangstigende ondertoon heeft en tot uiting komt in alles wat je ziet en hoort!
 


Deze roman was King's tweede die ooit gepubliceerd werd.

Na de film was er sprake om een televisieserie over Salem's Lot te maken, maar dat idee werd niet verder uitgewerkt.

Er bestaan vele edities van deze film maar de DVD-versie die 182 minuten duurt, is de enige volledige en ongecensureerde versie.

Hoewel King in de wolken was met het scenario van Paul Monash, vond hij het jammer dat het personage van Kurt Barlow er zo anders uitzag dan in zijn boek. De oppervampier toont in de film namelijk duidelijke overeenkomsten met Count Orlock uit Nosferatu (F.W. Murnau, 1922), hoewel hij in het boek een meer aristocratische flair heeft zoals Bela Lugosi in Dracula (1931).

A Return To Salem's Lot, de sequel uit 1987, heeft praktisch niets meer te maken met het boek of de oorspronkelijke film.

Aanvankelijk ging de regie in handen zijn van George A. Romero, maar toen die te horen kreeg dat de verfilming als een mini-serie werd gemaakt, haakte hij af omdat hij dacht teveel beknot te worden door censuur. Hierna nam Tobe Hooper het roer van hem over.

De producent van de film koos na Romero voor Hooper omdat hij The Texas Chainsaw Massacre had gezien.

De muziek die componist Harry Sukman schreef voor de film werd genomineerd voor een Emmy Award.

Reggie Nalder, de acteur die Kurt Barlow speelt, liet in vele interviews weten het spijtig te vinden dat extra scènes met hem uiteindelijk niet in de film werden opgenomen. Nalder's takes waren sowieso al heel lastig te filmen aangezien zijn make-up en lenzen maar niet op hun plaats bleven zitten.

In 2004 werd een remake van deze film gemaakt met Rob Lowe in de hoofdrol. 
Plaats uw reactie

Dirk op 15/10/2012
Deze serie heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten, nadat ik ze op (te) jonge leeftijd heb gezien. Daarna heb ik nog maanden bang in mijn bed gelegen met de schrik dat er een vampier aan het venster zou verschijnen.
Ik voelde ook nooit de behoefte ze terug te zien, wetend dat die angstaanjagende scènes wellicht helemaal niet zoveel voorstelden.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...