The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
15/12/2011

Salvage (2009)

Salvage (2009)

Lawrence Gough
Shahid Ahmed, Dean Andrews, Sufian Ashraf, Ben Batt, Linzey Cocker, Shaun Dooley, Trevor Hancock, Kevin Harvey, Paul Howell, Neve McIntosh, Ray Nicholas, Jake Norton, Paul...
Zie meer details
De mensen uit een Britse buitenwijk schrikken zich rot wanneer er plots een zwaarbewapend interventieteam opduikt. De soldaten verplichten iedereen van zichzelf binnenshuis op te sluiten en te wachten tot nader order. Sommige bewoners denken direct aan een mogelijke aanslag van Al Kaida, maar wanneer de soldaten spoorloos verdwijnen en er bizar verminkte slachtoffers worden aangetroffen lijkt het idee van terroristen uitgesloten.
Wat kan je kwijt over een film waarvan de slaagkans absoluut afhangt van het zo min mogelijk weten van de plot. En dat is in dit geval geen overdrijving, de trailer of een uitgebreide synopsis meepikken kan hier de doodsteek betekenen. Het betreft hier dus geen Shyamalan plottwist die je de film in een totaal ander daglicht laat zien, maar een absolute teleurstelling als je van het begin weet hoe de vork in de steel zit. Zoals Cypher uit The Matrix eens opmerkte: “ignorance is bliss”.
 
Indien je maagdelijk aan Salvage begint en je bent niet vies van lowbudget horror zal je jezelf zeker niet vervelen. De film introduceert een vals gevoel van veiligheid door je op een rustige manier kennis te laten maken met de drie belangrijkste personages in een setting die veel weg heeft van een sociaal Brits drama. Dochter gaat voor Kerst naar haar moeder(waar ze overduidelijk geen geweldige band mee heeft) en treft mama aan in bed, lekker vogelend met een van haar scharreltjes. Niet lang daarna duiken de soldaten op, implodeert het drama, en wordt het een nagelbijtend claustrofobische thriller die je zonder zijsprongen tot het eind brengt. Het volgende uur is spannend, mysterieus, en verdoet zijn tijd niet met verder melodramatisch gemekker. Hoewel het concept dan wel erg hard doet denken aan een zeker Spaans “vierluik”, trouwens de enige tip die je van me krijgt, heeft Salvage nooit te veel af te rekenen met deja vu omdat de setting compleet anders is en het veel meer ruggegraat heeft. Daarbij is de film maar een dik uur lang en dus zo voorbij. 
 
Salvage is een competent gemaakt horrordebuut met enkele erg spannende scènes en bovendien onderbouwd door meer dan degelijke vertolkingen. Ik heb me geweldig geamuseerd, maar om objectief te zijn kan ik niet anders dan een punt aftrekken voor al te schaamteloos af te kijken bij de Zuidelijk collega’s.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...