The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
10/11/2011

Scream 4 (2011)

Scream 4 (2011)

Wes Craven
Lucy Hale, Roger Jackson, Shenae Grimes, Dane Farwell, Anna Paquin, Kristen Bell, Aimee Teegarden, Brittany Robertson, Neve Campbell, Alison Brie, David Arquette, Courteney...
Zie meer details
Scream 4 is één grote grap, alleen geen geweldig goeie.Na 3 delen, talloze klonen en minstens evenveel parodieën, deden de Frog Bros. de aankondiging van Scream 4 af als één grote grap. Eerlijk gezegd leek ons de kans dat deel 4 nog iets ging voorstellen, even groot als dat het morgen roze apen zou regenen met het gezicht van Brad Pitt. Maar na de belofte door Craven zelf dat dit de Scream 2.0 versie ging worden, zichzelf volledig heruitvindend en klaar voor de jaren ’10, spitsten we toch even de oren en gingen wat rechter zitten. Craven heeft ons al meer dan eens verbaasd en tenslotte waren een aantal vroege recensies blakend positief. Misschien zou de geschiedenis zich wel herhalen en was dit toch de frisse wind die het slasher genre zo hard nodig had. 
 

 
Woodsboro ziet er uit als Woodsboro, de overlevenden uit de vorige delen zijn zichtbaar ouder, maar zitten nog steeds in hun rol en er gaan geen 5 minuten voorbij zonder dat er een slachtoffer valt of een typische Kevin Williamson plottwist wordt geïntroduceerd. Zo ver zo Scream, maar waar is de beloofde vernieuwing? De 2. frickin’ 0? Doelde Craven nu op het feit dat de killer zijn daden filmt(hallo, Laid to Rest?!), dat er vermelding wordt gemaakt van Facebook, apps, en er wordt gebeld met smartphones? Het deed mij overkomen als the same ol’ shit als 16 jaar geleden maar met modernere telefonie!
Buiten vernieuwing ontbreekt het de film ook aan spanning. Na 4 nagenoeg dezelfde delen treed er uiteraard gewenning op, maar Craven had altijd wel iets venijnig origineel in petto om een lekkere portie te nagelbijten. Zelfs in deel 3 zaten er een paar klassiekers(de achtervolging op de filmset, de fax-scène), jammer genoeg was de mosterd hier op. Maar wat nog het meest wordt gemist is de traditionele humor en de leuke, ietwat uitvergrote personages. De oudjes kan niks verweten worden, maar het verse vlees is over gans de lijn smakeloos.
Het beste dat je kan zeggen is dat de film nooit saai is, daarvoor ligt het tempo te hoog en kan je gelukkig rekenen op Gale, Dewey, en iets mindere mate, Sydney. 
 
In plaats van een heruitvinding doet Craven de grote kopieertruc en moeten we het dus stellen met slechts een vage schaduw van de film die 16 jaar geleden het horrorgenre eens flink opschudde. 1996 lijkt zo wel heel, héél lang geleden.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...