The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 23/09/2011

Scream of the Banshee (2011)

Scream of the Banshee  (2011)

Steven C. Miller
Eric F. Adams, Marcelle Baer, Edrick Browne, Leanne Cochran, Thomas C. Daniel, Kasey Emas, Todd Haberkorn, Lucy Hale, Lance Henriksen, Garrett Hines, Lauren Holly, Kayden...
Zie meer details
In de kelders van een universiteit is professor Isla Whelan (Lauren Holly) samen met enkele studenten de inventaris van archeologische objecten aan het maken. Ze botsen op een Ierse metalen handschoen en een plan dat naar een bijhorend tweede object leidt.
Dit vinden ze vrij snel in een verborgen kamer van de kelder, het blijkt om een oude metalen box te gaan. Proffesioneel als de professor is doet ze de box zonder enige voorafgaande studie open met behulp van de handschoen. Tot ieders verbazing zit er een goed bewaard maar zwaar misvormd en onmenselijk hoofd in, het hoofd van een Banshee. De Banshee schreeuwt de longen uit haar lijf en al wie de schreeuw van de Banshee hoort staat ten dode opgeschreven.
 
Het uitgangspunt is vrij leuk en origineel maar daar stopt het spijtig genoeg ook. Wat volgt is een orgie aan hommages: A Nightmare on Elm Street, Aliens, Fright Night en Raiders of the Lost Ark zijn maar enkelen van de films waar Steven C. Miller zijn eer aan wil betuigen. Soms worden werkelijk heldere scènes gekopieerd en quotes volledig overgenomen. "Leave my daughter alone, you bitch!" zal bij iedereen wel een belletje doen rinkelen.
Het gaat zelfs zo ver dat de film zijn eigen ding vergeet te doen. Personages worden niet uitgewerkt, het verhaal komt al gauw verwarrend over en er is amper achtergrond bij de Banshee. Er wordt wel gemeld dat het om Ierse folklore gaat maar veel meer wordt er niet op in gegaan. Jammer, want het is een leuk thema waar een pak meer over te zeggen valt. Ook het subplot, een getroebleerde dochter-moederrelatie, wordt niet helemaal uitgewerkt. Het mooiste voorbeeld dat deze film totaal ontspoort is toch wel het chaotische einde. Een oude professor, gespeeld door Lance Henriksen, moet een oplossing bieden. Hoe hij juist in het verhaal verweven zit is me een totaal raadsel en wat hij uiteindelijk uitsteekt raakt kant nog wal. Henriksen, die bijna onherkenbaar oud is geworden, draaft enkel de laatste tien minuten op. Een rolletje vergelijkbaar met zijn rol in Mimic III, de film een grote naam geven om mee uit te pakken, meer is het niet. Maar hij kan de film absoluut niet redden, integendeel.
De ééntonige muziek die mooi samen met elke scène eindigt, verraadt dat dit een tv-film is. Op die manier is het namelijk ideaal om er reclames tussen te gooien. Scream of the Banshee was een samenwerking tussen Syfy en After Dark Films. De première ging dus door op de Syfy-channel en daarna volgde pas de DVD-release. Die DVD aanschaffen ga ik niet meteen aanraden, tenzij je er een soort van spelletje van wil maken: zoek zoveel mogelijk hommages.

 
Plaats uw reactie

mollet op 04/10/2011
melon, woa kuje da eurn?
E op 04/10/2011
FrogBros, ook populair bij aliens :-)
Draven op 04/10/2011
Beste Mollet ;)

Draven = Maarten Melon
Over welke film heb je het? Scream of the Banshee?
Donnie, heb jij die film gehuurd of ergens gekocht?
Darko op 04/10/2011
Scream of The Banshee is al enkele weken te huren via de digibox van Telenet. Hij ging in maart in première op het Syfy channel en normaal gezien herhalen die hun films regelmatig dus ook daar zal hij wel weer opduiken. Hij is ook op DVD te verkrijgen heb ik gezien.

Ik wil er wel even bij vermelden dat de bovenstaande foto van de Banshee meteen ook het hoogtepunt van de film is en slechts een secondje in beeld komt. De rest van de film ziet de Banshee eruit als een groen mokkel dat de avond ervoor iets verkeerd gegeten heeft...laat je dus absoluut niet misleiden door een coole foto.

Toch veel plezier ;-)
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...