The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 31/07/2011

Siren (2010)

Siren (2010)

Andrew Hull
Eoin Macken, Anna Skellern, Tereza Srbova, Anthony Jabre
Zie meer details
Siren start vreemd met een koppel, Rachel en Ken, die een mislukte poging doen om in een afgelegen toilet een seksfantasietje uit te voeren. Ze zijn onderweg naar een haven waar Marco, het ex-vriendje van Rachel, op hen wacht. Rachel heeft een zeilboottochtje onder hun drietjes gepland. Misschien niet zo verstandig omdat de voormalig geliefden duidelijk nog gevoelens voor elkaar hebben.
Een zeilboottochtje met vriendje en ex-vriendje lijkt me sowieso niet echt gezellig maar Rachel ziet het dus wel zitten en het drietal vaart koers met de wind in de rug. Ze zijn nog maar net in open zee als Ken het roer overlaat aan Marco en zijn vriendin even alle hoeken van de kajuit laat zien. Het gekreun van Rachel schrikt alle vissen in een straal van 100 meter rond de boot weg en komt dus ook niet ongemerkt voorbij Marco. Die heeft duidelijk zin om het roer te laten voor wat het is en zich gewoon in het liefdesspel te gooien. Maar zover komt het niet want net wanneer benedendeks de gebeurtenissen tot een hoogtepunt dreigen te komen, merkt Marco dat een man vanop een klein onbewoond eiland signalen aan het geven is met een spiegeltje. Hij wijzigt koers richting het eilandje en helpt de man aan boord. De man is duidelijk helemaal verward en angstig. Hij bloed hevig uit zijn oren en sterft in de armen van onze drie vrienden. Ze besluiten om de man terug naar het eilandje te brengen en hem daar te begraven. Maar tijdens de begrafenis blijkt het eiland toch niet zo onbewoond te zijn als ze dachten, want er duikt een mysterieuze en bloedmooie vrouw op: Silka. Ook zij blijkt verward te zijn en heeft geen antwoord op hun vragen. Silka heeft wel een gouden stem en zingt een mooi deuntje waarmee ze Ken, Marco en zelfs Rachel betovert. Het deuntje is tevens het startschot van een reeks vreemde gebeurtenissen, onheilspellende visioenen en akelige nachtmerries.
 

 
Het verhaal is eigenlijk een hedendaagse versie van de passage van Odysseus langs de sirenen, maar heeft uiteindelijk niet veel bijzonders te bieden. Het verhaal blijft dan uiteindelijk ook onafgewerkt. Andrew Hull richt zich met zijn debuutfilm naar een vrij breed publiek, want eigenlijk is het allemaal nog vrij braaf. Twee vrouwen die elkaar zoenen kan je vandaag de dag niet echt gewaagd meer noemen. Misschien dat we destijds tijdens She Good Fighter nog aan het blozen sloegen, ondertussen zijn we al wat meer gewoon. Toch is dit een degelijke film met hier en daar spannende en mysterieuze momenten. Ook de muziek en dreigende geluiden zorgen voor sfeer zodat het allemaal best te pruimen valt. Het deuntje waarmee Silka haar nieuwe vrienden om haar vingers windt is dan ook echt betoverend te noemen en blijft in je hoofd hangen.
 
Ik wil in de toekomst van Hull best nog wel meer zien, maar dan liefst met alle registers open.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...