The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 27/07/2012

Some Guy Who Kills People (2011)

Some Guy Who Kills People (2011)

Jack Perez
Kevin Corrigan, Lucy Davis, Barry Bostwick, Karen Black, Leo Fitzpatrick, Ahmed Best, Lindsay Hollister, Ariel Gade, Regan Burns, Janie Haddad, Christopher May, Jonathan...
Zie meer details
High School Sucks! Vraag dat maar aan Ken Boyd. Deze jongen had een droom: hij wilde schitteren in het high school basketbal-team maar helaas dacht zowel de coach als zijn hulpcoach daar anders over.
Ken heeft het moeilijk met deze afwijzing om te gaan en om die dreun te verwerken besluit hij een comic te ontwerpen. Ken staat in dit verhaal uiteraard centraal als de held en schildert zijn sportieve kwelduivels af als een bende losers. Beetje bij beetje wint zijn comic aan populariteit, maar de basketbalvedetten zijn daar natuurlijk niet echt blij mee waarna ze beslissen hem een lesje in nederigheid te leren. Die gebeurtenis valt Ken immens zwaar, het speelt hem zelfs zo erg parten dat hij zich gedreven voelt tot een zelfmoordpoging. Het blijft weliswaar bij een poging, maar gezien zijn geestelijke toestand wordt hij opgenomen in het Cotten Valley State Hospital. Elf jaar later mag hij de instelling eindelijk verlaten.

Hij keert terug naar zijn geboortestad om er bij zijn moeder Ruth in te trekken. Zij is allesbehalve een behulpzame ouder en laat geen kans onbenut om haar zoon te wijzen op zijn ondernomen zelfmoordpoging. Hoewel ze hem voortdurend aanspoort zijn leven terug op de rails te krijgen is dat geen simpele opdracht omdat Ken ook nu af te rekenen krijgt met verschillende moeilijkheden die zijn pad kruisen. Hij werkt bijvoorbeeld in het plaatselijke ijssalon waar hij voor zowel de klanten als zijn baas de pispaal van dienst is. Het lijkt alsof hij alles passief over zich laat komen, enkel in zijn tekenschrift lijken zijn gevoelens een weg naar buiten te vinden en laat hij in de vele illustraties zijn emoties de vrije loop. Maar zal dit bij papier blijven? Smeedt hij niet stiekem enkele plannen om zijn pesters ook in real life een kopje kleiner te maken? Het o zo rustige stadje wordt even later opgeschrikt door een man met een bivakmuts die enkele heerschappen op een wel heel originele manier naar het rijk der doden helpt. Zijn bij Ken de stoppen doorgeslagen en is hij de dolgedraaide seriemoordenaar? En wat is er aan de hand met de elfjarige Amy die plots op zijn stoep verschijnt?

Some Guy Who Kills People is geen ordinaire slasher geworden. Neen, de film zorgde voor een frisse wind in het genre en veroorzaakte bij mij zelfs liefde op het eerste gezicht. Jack Perez (regisseur) en Ryan Levin (scenarist) slagen erin het verhaal te voorzien van de nodige humor, dramatiek, liefde én hebben toch nog plaats gevonden om er ook wat gore in te verwerken. Wanneer je in het horrorgenre al deze kernkwaliteiten samen blend, is het resultaat meestal een onsamenhangende film. Maar hier heb je dit dus helemaal niet! Waarom het hen net wel gelukt is, ligt aan verschillende factoren!

Als eerste zit het verhaal degelijk in elkaar. Grote hiaten zijn er gelukkig niet aanwezig, maar naar het einde toe wordt het verhaal wel ietwat voorspelbaar. We krijgen enkele flashbacks die er voor zorgen dat we de nodige informatie krijgen over de verschillende personen van het basketbal-team en hun diverse daden. Ook al is de info die hierin verwerkt zit eerder zware kost, blijft het geheel toch luchtig omdat er met verschillende én vooral geslaagd one-liners gewerkt werd.

De cast heeft ook duidelijk binding met het verhaal en daardoor doen ze hun job magistraal. Kevin Corrigan zet in zijn eigen typische wijze Ken neer en doet dit als een soort van anti-held. Wie Corrigan al eerder aan het werk heeft gezien weet wat van hem verwacht kan worden. De man heeft al ettelijke rollen vertolkt, maar de grote doorbraak bleef uit. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, want hierdoor krijgt hij telkens de kans om deel te nemen aan enkele interessante projecten. Zo zijn onder andere The Last Winter en Hit And Run me bijgebleven. Karen Black neemt de rol van Ruth voor haar rekening, haar dialogen zitten vol van de zwarte humor en het sarcasme is er nooit ver te zoeken. Naast Black vertolkt ook acteur Barry Bostwick, in zijn alom gekende stijl à la Spin City, zijn gedeelte met de nodige portie humor. Deze drie mensen zorgen ervoor dat de film qua acteertalent al goed gespijsd werd, maar de echte ster van het verhaal is dan weer Ariel Gade (Amy)! Zij is de peper en het zout dat de film nodig had om het recept helemaal tot een topgerechtje klaar te stomen!

Some Guy Who Kills People is een film die vermoedelijk onder de radar van vele filmliefhebbers zal blijven. De DVD is momenteel net op de markt gebracht in Amerika, maar het zou me niet verbazen als die bij ons geen release zou krijgen. Voor diegenen onder jullie die een regiovrije dvd speler staan hebben: twijfel dan ook niet en haal dit schijfje in huis! De DVD bevat trouwens volgende special features:

Audio commentary by director / co-producer Jack Perez and writer / producer Ryan Levin
“The Fifth” – short film that inspired Some Guy Who Kills People
Featurette: The Making of Some Guy Who Kills People
Theatrical trailer
 


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...