Halloween 2014!
Gisteren besloten we zeven horror iconen in de spotlight te zetten.
Follow Us!
We laten op Twitter en Facebook nog meer Frog Bros. content op je los!
BUTFF 2014!
Liefhebbers van B-movies, Underground en Trash gerelateerde zaken? Prijs jezelf dan gelukkig, want van 3 tot en met 7 september kan je voor de negende keer...
Antwerp Convention 2014!
Op 27 april kunnen de enthousiastelingen van movies, television, anime, comics, manga en games opnieuw terecht in Antwerpen voor de vierde editie van de...
Razor Reel 2013!
Het Razor Reel Fantastic Film Festival opent vanaf 24 oktober voor de zesde keer op rij zijn deuren.01/03/2012

Surviving the Dead

Surviving the Dead

Ook al klinkt het als een handleiding ‘hoe leer ik een zombie-invasie te overleven’, in werkelijkheid is dit het eerste e-boek van Howard J. Ford, over wat er allemaal kwam kijken bij de productie van zijn zombiefilm 'The Dead'.


Op het Frightfest Filmfestival in 2010 beleefde ‘The Dead’ zijn première. Ik was toen ook van de partij en ik overdrijf niet als ik zeg dat wanneer het licht aan ging de positieve verbazing op iedereen zijn gezicht te lezen was. Al was niet het verhaal dat de film zo bijzonder maakte, eerder de gebruikte setting en de manier waarop het in beeld was gebracht. 
Ook bij ons stond de film geprogrammeerd op het Razor Reel filmfestival. Net zoals in Londen kwam Howard J. Ford langs om zijn verhaal te vertellen. Wat me toen vooral opviel was de trots waarmee hij over zijn film sprak. Het was dan ook geen evident gegeven om alles tot een goed einde te brengen. Hoe goed de voorbereiding ook was, niets was volgens plan gegaan bij de uitwerking. In ‘Surviving The Dead’ beschrijft hij uitgebreid hoe alles tot stand is gekomen en met welke problemen men af te rekenen had. Zo komen we oa te weten welke opofferingen men heeft moeten doen om te kunnen starten. Het leuke is dat na ieder stukje er ook ruimte gelaten is voor de commentaren en terugblikken. Zou men bvb nu nog hetzelfde gedaan hebben in dergelijke situatie? Op deze wijze krijg je ook heel wat tips en tricks mee. Handig mocht je zelf van plan zijn ooit een (kort)film te maken. 
 
Bepaalde stukken in het boek zullen je aan het lachen brengen, ook al besef je dat de de crew op dat moment alle behalve aan het doen was. Zo werden ze al op de eerste draaidag geplunderd. Ook het hoofdstuk opgenomen over hoofdrolspeler Rob Freeman is zeer aangrijpend. Hij had te kampen met hevige malaria-aanvallen en zijn leven heeft aan een zijden draadje gehangen. Maar geen nood, niet alles is kommer en kwel, het boek bevat ook tal van leuke en grappige anekdotes. 
 
Het budget van de film heeft ook een compleet hoofdstuk toegekend gekregen. Reden hiertoe is dat  Howard zijn krappe budget heeft weten overstijgen en een zeer mooie film gemaakt heeft. Voor de media moeilijk te geloven want verschillende mediasites raamden het budget van deze film op 2.5 miljoen dollar. In dit boek verteld Howard ons zonder schroom wat deze film hem werkelijk heeft gekost. Wanneer je naleest wat hij maar beschikbaar had aan middelen, geeft het je een andere kijk op de film en zal je al snel de aanwezige kinderfoutjes die in het script aanwezig zijn vergeten. 
 
‘Surviving The Dead’ is dan ook een absolute aanrader voor elke filmfan. Het e-boek kan je bestellen op Surviving the Dead.com. Na 1 maart kost deze je 4 pond, ervoor was dit 3 pond. Voor diegenen die net zoals wij niet kunnen wachten op de plaatselijke DVD-release, is er de mogelijkheid om de film reeds te bestellen bij de betere webwinkel. 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...