Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.03/12/2012

The Green Mile (1999)

The Green Mile (1999)

Frank Darabont
Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter, Graham Greene, Doug Hutchison, Sam Rockwell, Barry Pepper, Jeffrey DeMunn, Patricia...
Zie meer details
Paul Edgecomb (Tom Hanks) staat in de jaren '30 aan het hoofd van een gevangenisafdeling waar ter dood veroordeelden wachten op hun executie.
Die afdeling wordt The Green Mile genoemd naar het feit dat de 'onfortuinlijken' een mijl zouden moeten lopen op het groene linoleum vooraleer ze plaats kunnen nemen op de elektrische stoel. Op een dag wordt de zwarte reus John Coffey (Michael Clarke Duncan), like the drink only not spelled the same, binnengebracht. Hij wordt er van beschuldigd twee jonge blanke meisjes te hebben verkracht en vermoord, maar wanneer Paul probeert te achterhalen waarom hij dat deed kan Coffey enkel snikkend mompelen: "I tried to take it back!" Naarmate de tijd vordert, wordt het duidelijk dat John niet alleen onschuldig is, maar tevens over helende krachten bezit wanneer hij onder andere Paul's urine-infectie wegneemt en een dode muis terug tot leven brengt. Na zo'n feit stamelt hij steeds dezelfde woorden: "I took it back."

Na The Shawshank Redemption is dit de tweede keer dat regisseur Frank Darabont een verhaal van King onder handen nam en het resultaat is wederom meer dan geslaagd. Darabont weet een speciale sfeer in de film te stoppen waardoor de ganse film als een soort sprookje aanvoelt. De prestaties van onder meer Hanks, Clarke Duncan en zeker die van Doug Hutchinson als de irritante Percy Wetmore zijn van een zeer hoog niveau waardoor je met gemak deze drie uur durende ervaring weet uit te zitten.
 


De bewakers van The Green Mile dragen allen een uniform om de film een betere look te geven terwijl er in de jaren '30 nog helemaal geen sprake was van uniformen op dergelijke afdeling.

The Green Mile werd genomineerd voor maar liefst vier Academy Awards waaronder die voor Best Supporting Actor (Michael Clarke Duncan).

Hoewel John Coffey in het boek reusachtig is, was Duncan eigenlijk niet veel groter dan de rest van de cast. De illusie werd opgewekt door het gebruik van verschillende camerastandpunten.

De film is in feite een grote flashback aangezien we in het begin van de film het personage van Tom Hanks in een rusthuis zien zitten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Hanks ook de oudere versie zou vertolken, maar aangezien Darabont de make-up test niet geslaagd vond opteerde hij ervoor een andere acteur in te schakelen.

Acteur Doug Hutchison (Percy) kreeg geheel toevallig schoenen toegewezen die een verschrikkelijk irritant en piepend geluid maakten. Aangezien Darabont vond dat dat perfect bij zijn personage paste, liet hij hem de schoenen aanhouden. Soms kan je het geluid zelfs duidelijk in de film horen.

Toen Stephen King een bezoekje bracht aan de set, wou hij dat de crew hem vastgespte in Old Sparky, de naam voor de elektrische stoel in de film. Die ervaring beschreef hij later als uiterst onaangenaam.

De producers hadden de grootste moeite om een acteur te vinden voor de rol van John Coffey. Het was Bruce Willis die naam van Duncan liet vallen nadat hij met hem had samengewerkt voor Armaggedon.

Voor Tom Hanks de rol kreeg van Paul Edgecomb, werd John Travolta gecontacteerd.

Duncan voelde zich heel ongemakkelijk om de scène te filmen waarin hij het kruis van Hanks moet vastgrijpen om zo zijn urine-infectie te verwijderen. Wanneer Tom dat hoorde, ging hij naar het toilet en stak een kleine lege waterfles in zijn broek waarna de scène zonder problemen werd opgenomen.

Michael Clarke Duncan overleed op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...