The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. Door E. Frog
09/11/2011

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu (2009)

Henry Saine
Kyle Davis, Devin McGinn, Matt Bauer, Honor Bliss, Sujata Day, Todd Duffey, Edward Flores, Marty Fortney, Justin Giddings, Charles Haigh, Barak Hardley, Max Huber, Bryce...
Zie meer details
Mits goed gebracht is er niks geiniger dan een filmsubcultuur op de hak te nemen. Zo hebben we al dikwijls tranen gelachen met Lord of the Rings parodieën, Star Wars spoofs en Trekkies(toch echt wel de kneusjes van de geekcultuur)
Maar lachen met Cthulhu, dat hadden we naar mijn weten nog niet gehad? Wiehu? Gaat de doorsnee filmkijker zeggen. En geen schande dat u deze term niet kent want Cthulu(spreek uit: ktoeloe) doet voorlopig enkel een belletje rinkelen bij fervente lezers van griezelboeken, comics –en filmgeeks. Cthulhu is een wezen ontslopen uit het brein van auteur H.P. Lovecraft, ook wel gekend als de grootvader van het moderne griezelverhaal. Omdat een film maken voor zo’n kleine niche gelijkstaat aan financieel jezelf de nek oversnijden, ontwijkt regisseur Henry Saine met gemak die hindernis door in het begin van de film een Cthulhugeschiedenis “voor dummies” over het scherm te laten ontvouwen in de vorm van een rudimentair comic book. Deze animatie werkt kostenbesparend en is trouwens zeer mooi gebracht. Hierdoor heb je genoeg info om je in te leven in de film en mee te zijn met de vele inside jokes. Al zou Last Lovecraft misschien ook wel werken zonder voorkennis omdat het merendeel van de grappen vrij universeel is. Desondanks is het erg geapprecieerd.
 

 
The Last Lovecraft is in essentie een buddy comedy. Wacht, wacht, niet gillend weglopen! Ik weet dat dit genre de meeste mensen hun oren uitkomt, maar maak in dit geval nog een keer een uitzondering. Iedere horrorkomedie wordt de laatste jaren bestempeld als de nieuwe Shaun of the Dead, maar bij deze zit er echt waarheid in. De film gaat over Jeff en Charlie, 2 losers die hun dromen na het schoolverlaten vaarwel zegden en zich nu al jaren te pletter vervelen in een saaie kantoorbaan. Daar komt in sneltempo verandering in wanneer er een man opdaagt die beweert dat Jeff de laatste afstammeling is van de schrijver H.P. Lovecraft en hij alleen de kracht heeft om terugkomst van de buitenaardse godheid Cthulu te stoppen. Momenteel zit het monster nog vast maar zijn aanhangers hebben 1 van de 2 sleutels in handen gekregen om hem uit zijn onderwatergevangenis te bevrijden.  De andere sleutel krijgt Jeff in handen met de bedoeling om hem zo lang mogelijk uit de handen van de cultisten te houden. Hij doet het af als een grapje tot er in zijn living een aantal pissed-off vismensen staan onder leiding van generaal Starspawn(de Darth Vader onder de vismensen) Plots is Jeff een true believer en zet het samen met Charlie op een lopen!
 
Net zoals bij Shaun is er een enorm leuk samenspel tussen de 2 hoofdrolspelers en zit er een goed  evenwicht tussen horror en komedie. Hoewel de film met een klein budget is gemaakt zijn de effecten en make-up mooi verzorgd, verwacht alleen niet dat er zich continue monsters en apocalyptische dingen aanbieden. Waar de film hapert is in de te lang aangehouden scènes en de bittere anticlimax op het eind, deels door het budget, merendeels door gebrek aan verhaal. Ook zit er een personage in dat van zodra hij in de film wordt geïntroduceerd, alle aandacht naar zich toe zuigt. Deze Paul is in feite een uitvergrote en meer sullige versie van Charlie en had met wat herschrijving best uit het verhaal kunnen verdwijnen. Nu laat hij de veel grappigere hoofdrolspelers voor de helft van de film in zijn schaduw staan. 
Desondanks is dit een erg genietbare komedie die, als het de mogelijkheid krijgt, de kans heeft om een breed publiek amuseren. Een geslaagd debuut van Saine.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...