The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 25/09/2012

The Lost Coast Tapes (2012)

The Lost Coast Tapes (2012)

Corey Grant
Drew Rausch, Rich McDonald, Ashley Wood, Noah Weisberg, Frank Ashmore, Rowdy Kelley, Japheth Gordon, Sweetie Sherrié, Loren Lester, Brittani Ebert, Travis McHenry,...
Zie meer details
The Lost Coast Tapes is er opnieuw eentje uit het found-footage gegeven.
Ondertussen is het zowat algemeen geweten dat dit genre momenteel uitgemolken wordt tot zijn laatste druppel waardoor de woorden creativiteit en inventiviteit vaak ver te zoeken zijn bij de regisseurs, schrijvers en producers ervan.

Gelukkig kan The Lost Coast Tapes ons iets bieden wat we nog niet eerder gezien hebben: Bigfoot of Sasquatch (want af en toe wordt hij ook wel eens deze Indiaanse naam gegeven). Van deze primaatsoort, die in de VS en Canade zou leven, wordt beweerd dat hij tussen de 1m80 en 3m50 hoog en vermoedelijk ergens tussen de 100 en 500 kg zou wegen. Het hoofdpersonage van de film, Carl Drybeck, beweert via een filmpje op YouTube in het bezit te zijn van een Sasquatch-baby. Dat zou wel eens het bewijs bij uitstek kunnen zijn dat dit wezen wel degelijk bestaat en niet louter een mythe is. Documentairemaker Sean Reynolds is nieuwsgierig, maar wil meer bewijzen voor hij Carl wel degelijk het voordeel van de twijfel gunt. Aan de andere kant wil hij het verhaal nu ook weer niet aan hem voorbij laten gaan, want dit zou wel eens zijn kans kunnen zijn op eeuwige roem.

Reynolds neemt dan ook contact op met Carl om af te spreken en die geeft hem een wel heel erg cryptische routebeschrijving naar de locatie van het wezen. Een team wordt samengesteld om het ganse gebeuren op beeld vast te leggen. Reynolds wordt vergezeld door een goeie vriend, zijn ex-vriendin en als laatste een complete weirdo die er heilig van overtuigd is dat Bigfoot effectief bestaat. Vanaf het moment dat ons viertal in aanraking komt met de geheimzinnige Carl weet men dat de hierboven aangehaalde eeuwige roem weleens klaar voor het grijpen kan liggen. Maar ze hadden niet kunnen vermoeden dat de prijs die ze er voor moeten betalen zo hoog zou zijn.

Toegegeven, regisseur Corey Grant slaagt er weliswaar in onze aandacht een uur lang bij deze The Lost Coast Tapes te houden, maar wanneer we de film een beetje beter onder de loep nemen dan merken we dat zijn prent met een pak problemen heeft af te rekenen. De karakterontwikkeling van de verschillende personages is bijvoorbeeld gewoonweg te zwak en te voorgekauwd, wat meer realisme in hun prestatie had een wereld van verschil gemaakt. Ook het beeldmateriaal zorgt voor veel twijfel. Een lost-footage film waarin meerdere camerastandpunten simultaan optreden, is not done! Daar doet de montage nog een schepje bovenop waardoor je absoluut geen feeling meer hebt met de gebeurtenissen op het scherm. Je weet namelijk dat je naar een film zit te kijken en niet naar een ‘echte’ pseudo-documentaire.

Echter was dit alles niet mijn grootste probleem met deze film. Die is weggelegd voor het uitblijven van wat voor mij het eigenlijk hoofdpersonage had moeten zijn: Bigfoot Himself! Verbeelding kan een grote en bijzonder effectieve kracht zijn binnen de filmwereld, maar wanneer je het eerste uur geprikkeld wordt om kennis met te maken met het wezen en bij de aftiteling nog geen spoor van hem hebt gezien, voel je je toch wel genaaid!

Begrijp me niet verkeerd, het is niet dat de film een kaskraker zou geweest zijn indien de makers deze problemen hadden vermeden. Het concept ligt namelijk veel te dicht bij het Noorse Trolljegeren aka The Troll Hunter uit 2010. Uiteindelijk lijkt het alsof men nooit het onderste uit de kan heeft kunnen halen, waardoor ik helaas moet besluiten dat The Lost Coast Tapes een gemiste kans is.Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...