The Miracle of Life (2013)
Afgelopen zomer kreeg ik tijdens mijn vakantie een leuke email. 
Hellraiser (1987)
Frank Cotton is een man op zoek naar het ultieme genot.
The Texas Chain Saw Massacre (1974)
Sally en haar invalide broer Franklin willen de vakantie doorbrengen in het verlaten huisje van hun grootouders. 
Candyman (1992)
Laatstejaarsstudente Helen Lyle maakt samen met haar vriendin Bernadette een thesis over stadslegendes. 
A Nightmare on Elm Street (1984)
Vier tieners hebben allen afschuwelijke nachtmerries waarin dezelfde figuur centraal staat. 25/07/2011

The Loved Ones (2009)

The Loved Ones (2009)

Sean Byrne
Xavier Samuel, Robin McLeavy, Victoria Thaine, Jessica McNamee, Richard Wilson, John Brumpton, Andrew S. Gilbert, Suzi Dougherty, Victoria Eagger, Anne Scott-Pendlebury, Fred...
Zie meer details
Brent Mitchell is een jonge man die kampt met een zware depressie en heil zoekt in drugs en hard metal. De combinatie van deze twee brengt hem in een roes waarbij zelfpijniging de enige uitweg lijkt. Maar waarom die drang naar zelfdestructie? Daarvoor moeten we een kleine zes maand terug in de tijd gaan. Toen veranderde een vreselijk auto-ongeluk zijn best tevreden leventje. Bestuurder van de wagen was Brent zelf, de passagier: zijn vader. Brent verloor tijdens een manoever de controle over zijn wagen en de auto belandde tegen een boom. Hierbij vond zijn vader de dood. Dit ongeluk heeft hem gevormd tot de persoon die hij nu is. Toch is er een klein lichtpuntje: zijn vriendin Holly. Zij lijkt zijn enige reden om nog verder te leven, al kan er niet ontkend worden dat hun relatie zwaar te lijden heeft. 
Maar Holly houdt voet bij stuk en hoopt dat het einde van het schooljaar en de bijhorende prom night, het begin van een nieuw hoofdstuk kan zijn. Maar dan daagt een andere spelbreker op, of beter gezegd, spelbreekster: Lola. Zij probeert Holly voor te zijn en vraagt Brent mee naar het dansfeest. Uiteraard weigert deze. Wat hij echter niet kon vermoeden is dat Lola altijd krijgt waar ze haar zinnen op zet. Ze wil en zal haar dans krijgen met haar knappe prins en is bereid daarvoor over lijken te gaan. Prom night wordt voor Brent een nacht om nooit meer te vergeten.

Wat zich aankondigt als een tienerfilm waar er dertien in een dozijn van zijn, is een aangename verrassing geworden. De film wordt gedragen door een excellent script geschreven door Sean Byrne. De regiestoel wordt door dezelfde persoon ingenomen. Als je in rekening brengt dat deze film zijn debuut is, is een klein applaus wel op zijn plaats.
Sean slaagt er in om de o zo moeilijke combinatie te vinden tussen gruwel en komedie. De meeste horrorfilms zijn vaak zo over the top dat ze leuk worden. Maar de kunst zit erin om de gruwel toch zo realistisch mogelijk te houden zodat de komische toon niet te overweldigend wordt. Veel speelt zich buiten de camera af en maar goed ook, anders zou de film misschien vervallen zijn in een hedendaags torture filmpje. Zit er dan niets gruwelijks in deze film? Ja toch wel hoor, er wordt als het ware een gans arsenaal aan wapens gebruikt. Boormachines, steakmessen en vorken: uitgebreide fun dus.
In de gestoorde relatie tussen Lola en haar ouders kan je een ode herkennen aan het familiedineetje uit ‘The Texas Chainsaw Massacre’. Zo ook zal de verkleedscène met dochter en vader een bittere smaak na laten. Deze scène maakt ook duidelijk dat er niet gesold moet worden met Lola. Op het eerste gezicht lijkt ze een braaf enigszins schuw meisje te zijn. Maar vergis je niet: ze is een wicked evil bitch!
Robin Mcleavy geeft gestalte aan Lola en speelt de pannen van het dak. Door haar personage en vertolking kan ze gerust een nieuw horror icoon worden genoemd. Xavier Samuel die Brent voor zijn rekening had het makkelijker omdat hij bijna geen lijnen heeft. Maar hij slaagt er toch in om op de gepaste tijd de vereiste emoties weer te geven. Met ‘Road Train” liet hij al zijn liefde voor het genre blijken. Hij sloeg daarna een nieuwe weg in met een vertolking in het vehikel der vampierfilms ‘Twilight Eclipse’. Voor zijn populariteit beslist een stap in de goeie richting, maar voor zijn geloofwaardigheid, dat is een andere vraag …

Wie zeker niet moet vrezen voor zijn carrière is Sean Byrne. De film werd al op meer dan 20 verschillende festivals geprogrammeerd en kon al belangrijke prijzen in ontvangst nemen. Ook van mij krijgt hij een onderscheiding. Mijn advies: importeer deze film nog snel en bekijk hem met vrienden en familie op Halloween! Succes gegarandeerd. Wil je hem echter bewonderen op groot scherm met een zaal dat uit zijn dak gaat, bestel dan zeker je zitje op Razor Reel 2010, waar hij zijn Belgische première zal beleven.

 
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...