Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.12/11/2012

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994)

Frank Darabont
Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows, Mark Rolston, James Whitmore,
Zie meer details
Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt in 1947 ten onrechte veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar.
Hij wordt tot tweemaal toe levenslang veroordeeld en overgebracht naar de Shawshank gevangenis waar directeur Norton (Bob Gunton) niet vies is om voor wat extra geld enkele illegale dingen te doen. Andy leert er al gauw Red (Morgan Freeman) kennen, de man die aan alles kan geraken in de gevangenis. Tussen beide mannen groeit een hechte vriendschap waardoor het leven achter slot en grendel iets draaglijker wordt. Wanneer na vele jaren een andere gevangene opbiecht dat niet Andy maar hij de twee moorden op zijn naam heeft, weigert de directeur Andy te laten gaan aangezien hij met zijn kennis van het bankwezen er voor zorgt dat het zwarte geld van Norton witgewassen wordt. Op een dag vertrouwt Andy Red toe dat, als die ooit uit de gevangenis komt, hij naar een specifiek hooiveld in Buxton moet gaan waar iets begraven ligt onder een rots. De volgende ochtend is Andy verdwenen.

Tim Robbins, Morgan Freeman en de rest van de cast zetten elk op hun beurt zo'n fantastische prestatie neer dat de lat in deze film wel heel hoog komt te liggen. Regisseur Frank Darabont is bij vele fans de torenhoge favoriet om nog meer verfilmingen van King te maken en hier bewijst hij zeker waarom. De film verveelt nooit, de personages zijn stuk voor stuk betoverend, het verhaal zelf is om van te snoepen en blijft daarenboven trouw aan het originele verhaal. Wie deze film nog nooit gezien heeft, weet niet wat hij mist. Een aanrader die minstens een keer per jaar mag / kan / moet gezien worden!

 


De rol van Tommy Williams (vertolkt door Gil Bellows) werd eerst aan Brad Pitt aangeboden.

Er is een scène waarin Brooks (James Withmore) een made voert aan zijn kraai. The American Humane Association stond er op dat de productie op zoek ging naar een dode made omdat die anders teveel pijn zou lijden.

Op een gegeven zegt Morgan Freeman plots: "Maybe it's because I'm Irish". Een grapje en verwijzing naar King's verhaal Rita Hayworth and The Shawshank Redemption waarin Red eigenlijk een blanke Ier is.

De foto's van een jonge Morgan Freeman zijn er eigenlijk van zijn zoon, Alfonso Freeman.

Hoewel de film maar een middelmatig succes kende in de bioscoop is deze tot op vandaag een van de meest verkochte en verhuurde films ooit.

Door de hechte vriendschap tussen King en regisseur Darabont moest deze laatste maar heel weinig betalen voor de filmrechten.

Kevin Costner en Tom Hanks kregen de rol van Andy Dufresne eerst aangeboden.

Bepaalde scènes werden verwijderd en regisseur Darabont weigert tot op heden die vrij te geven aangezien hij er om de een of andere reden beschaamd over is.

De film werd in 1995 in Taiwan uitgebracht met als titel "1995: Fantastic". Velen dachten hierdoor een actiefilm te zullen zien.

De film werd genomineerd voor maar liefst 7 oscars maar Forrest Gump liep dat jaar met alle prijzen weg.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...