Cat's Eye (1985)
Een straatkat wordt geplaagd door visioenen over een klein meisje dat schreeuwt om hulp. 
Storm of the Century (1999)
Op het moment dat de inwoners van Little Tall Island zich klaarmaken voor wat de grootste storm ooit zou kunnen zijn, worden ze met een nog groter probleem...
Dolan's Cadillac (2009)
Jimmy Dolan is een schatrijke crimineel die zich bezig houdt met vrouwenhandel, maar nog nooit kon worden gearresteerd.
The Mist (2007)
Na een verschrikkelijke storm in het kleine stadje Bridgton, Maine merkt David Drayton (Thomas Jane) dat het elektriciteitsnet volledig lam ligt.
The Tommyknockers (1993)
Bobbi Anderson woont in het dorpje Haven (Maine) en struikelt tijdens een wandeling in het bos achter haar huis over wat een steen lijkt te zijn.13/08/2012

The Stand (1994)

The Stand (1994)

Mick Garris
Gary Sinise, Molly Ringwald, Jamey Sheridan, Ruby Dee, Miguel Ferrer, Corin Nemec, Matt Frewer, Adam Storke, Ray Walston, Rob Lowe, Peter Van Norden, Bill Fagerbakke, Laura...
Zie meer details
Een door het leger ontworpen virus ontsnapt uit een militaire basis en zorgt ervoor dat 90% van de totale wereldbevolking sterft.
De resterende tien procent die immuun blijken te zijn aan deze Captain Tripps of The Superflu, worden 's nachts geplaagd door dromen met enerzijds Mother Abigail en anderzijds Randall Flagg in de hoofdrol. Deze eerste belichaamt het goede, terwijl Flagg instaat voor het kwade. Op die manier scheurt de mensheid in twee kampen uiteen, maar op het einde zal een strijd beslissen welke kant weet te triomferen.

Wederom een van mijn favoriete verfilmingen want door zijn lengte (400 minuten op de DVD die ik hier voor me heb liggen) kon het overgrote deel van het boek gerespecteerd worden. Geen echte verrassing aangezien King zelf de teleplay schreef. Regisseur Mick Garris slaagde er in een heuse sterrencast (voor die tijd) bij elkaar te krijgen: Gary Sinise, Molly Ringwald, Matt Frewer, Corin Nemec, Ossie Davis, Miguel Ferrer, Rob Lowe,... Door zijn bijzondere speelduur kunnen sommige stukken wat trager lijken maar in principe gebeurt er zeker genoeg om de film nooit als saai of vervelend te bestempelen!
 


De boerderij van Mother Abigail werd volledig opgebouwd in een geluidsstudio.

Voor een bepaalde scène wilden de Art Directors weten hoe een Magic 8-Ball werkt. Ze belden de maatschappij op die het speelgoed maakt, maar die weigerden het geheim mee te delen.

Wanneer Randall Flagg (Jamey Sheridan) Lloyd Henreid (Miguel Ferrer) voor het eerst ontmoet zegt hij: "Pleased to meet you, Lloyd. Hope you guess my name." Een duidelijkere referentie naar het nummer Sympathy for the Devil van The Rolling Stones kan niet.

Jarenlang was het de bedoeling om het boek in een film van dik anderhalf uur te krijgen met als regisseur George A. Romero. Toen King er niet in slaagde het scenario in te korten kreeg hij het voorstel om er twee films van te maken, maar vooraleer die deal rond raakte werd er King gevraagd het boek als mini-serie naar televisie te brengen wat uiteindelijk dus ook gebeurde.

Christopher Walken, Willem Dafoe, Jeff Goldblum en James Woods werden voorgedragen om de rol van Randall Flagg te vertolken, maar King wou iemand die nog niet echt bekend was bij het grote publiek.

Randall Flagg is een personage dat onder verschillende namen in vele boeken van King voorkomt.

Het casino / hotel waar Randall Flagg zijn thuisbasis heeft, is eigenlijk de heraangeklede set van het personage Biff uit Back From The Future Part II.

Ed Harris en Kathy Bates hebben beiden een kleinere rol, maar komen niet voor in de aftiteling.

Zowel in het boek als in de verfilming, is Lloyd Henreid King's favoriete personage.

Het shot waarin Flagg zijn hand naar achteren plooit werd gedaan door make-up op de acteur zijn linkerhand te plaatsen zodat het leek alsof dat de achterkant van zijn rechterhand was.

Bij de publicatie van het boek werd King verplicht het boek met meer dan 25% in te korten! Slechts jaren later werd een re-release op de wereld losgelaten van het boek zoals King het eerst had geschreven. De Engelse versie die ik zelf liggen heb is zo dik dat het op flinterdun bijbelpapier gedrukt werd.

Volgens imdb.com mogen we ons in 2013 aan een remake verwachten en zowel de namen van Frank Darabont als Ben Affleck werden er al aan gelinkt. Vooralsnog blijft hier weliswaar niets concreet van te zijn.

SPOILER:
Tijdens de kruisigingsscène op het einde van de film verplichtte ABC (het televisienetwerk waar de mini-series op vertoond werd) de producers om veel van de overige verwijzigingen naar het katholicisme te verwijderen.
Plaats uw reactie

Marnix op 23/08/2012
Nog nooit gezien, maar ga deze nu toch eens opsnorren. Laatst Jericho gezien (om in het thema te blijven), maar die trok ik wat slecht. Te soaperig voor mijn smaak. The Stand heeft daar dus geen last van?
Draven / Maarten op 23/08/2012
Natuurlijk heb je wat soap cliché-elementen die er in verwerkt worden, maar vind ik toch stukken beter dan Jericho.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.


Wie wint er?

Zelfs de Frog Bros. moeten zich verdedigen tegen spambots met
een anti-spamvraag. Beide antwoorden zijn trouwens goed...